Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

«Βράζει» το Μενίδι μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή, από «αδέσποτη» σφαίρα που προήλθε από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια γλεντιού σε σπίτι. Το τραγικό συμβάν έφερε ξανά στο προσκήνιο το άλυτο πρόβλημα της τεράστιας εγκληματικότητας, όλων των μορφών, που πλήττει την περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξεσηκωθούν και να πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε λίγες ώρες μετά σε καταυλισμό Ρομά, κάθε άλλο παρά κατεύνασε τα πνεύματα. Πόσω μάλλον δε, καθότι δεν έχει συλληφθεί ακόμα ο ένοπλος από τη σφαίρα του οποίου πέθανε ο 11χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, το μεσημέρι τελέστηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του μαθητή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και νέες πορείες διαμαρτυρίας από κατοίκους και φορείς.

Πλήθος συγγενών, οικογενειακών φίλων, συμμαθητών και πολιτών του Μενιδίου παρευρέθηκαν στην κηδεία.  Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας και η ταφή στο Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίτσας στο Μενίδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στεφάνια από τον δήμαρχο Μενιδίου και το Υπουργείο Παιδείας

Ο βετεράνος διεθνής παίκτης, Ντανιέλ Μπατίστα, ήταν προπονητής του άτυχου 10χρονου. Μαζί και οι συμπαίκτες του...

 
Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής του 11χρονου και βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Ντανιέλ Μπατίστα:

Μετά την κηδεία, ακολούθησε κινητοποίηση των κατοίκων κατά της εγκληματικότητας.

Άνθη, παιχνίδια και μηνύματα στην καγκελόπορτα του σχολείου...

Δείτε τις δηλώσεις κατοίκων:

Που στρέφονται οι έρευνες

Όπως αναφέρει το tovima.gr, το μοιραίο γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για κατοχή ναρκωτικών, ήταν η αιτία για τον τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής των δύο γυναικών πυροβόλησε στα τυφλά κατά τη διάρκεια του γλεντιού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου μαθητή, ο οποίος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε γιορτή στο προαύλιο του σχολείου του.

​Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για κατοχή σημαντικά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για κατοχή σημαντικά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Οι τρεις συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να σχηματισθεί η δικογραφία, στην συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κατάθεση. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο ανακριτής παρά το βαρύ κατηγορητήριο άφησε ελεύθερες τις δύο γυναίκες, μη διατάσσοντας την προφυλάκισή τους. Αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο μικρός μαθητής.

Οι δύο γυναίκες, στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Μενίδι και έστησαν γλέντι για να γιορτάσουν την ελευθερία τους. Το οποίο αποδείχθηκε γλέντι θανάτου. Ο 10χρονος, που ήταν στο προαύλιο του σχολείου του, δέχθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, βολίδα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, όπως προέκυψε από τη νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά. Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος μπροστά στα μάτια συμμαθητών και γονέων. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του από τους γιατρούς κατέληξε.

Κατασταλτικά μέτρα κατόπιν εορτής

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι αργά το βράδυ, στο Μενίδι, για τον εντοπισμό του ανθρώπου που ευθύνεται για τον τραγικό θάνατο, αλλά και τον περιορισμό της εγκληματικότητας που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν πραγματοποιηθεί 22 κατ`οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά. Επιπλέον έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. 

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, μπήκαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό της περιοχής, καθώς εκτιμούν ότι από όπλο σε αυτό τον καταυλισμό, ξεκίνησε την απίστευτη πορεία της η σφαίρα, που κατέληξε μοιραία, στο κεφάλι του αδικοχαμένου αγοριού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 προσαγωγές.

Συγκέντρωση κατοίκων έξω από το δημαρχείο

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα που επικρατεί.

Την ίδια ώρα μέσα στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε τι δήλωσε στο zougla.gr κάτοικος της περιοχής ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφορία από την κεντρική εξουσία:

To 6o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 11χρονος μαθητής

Ο αδικοχαμένος 11χρονος με συμμαθητή του

Κινητοποιήσεις και έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου

Εκτός από το δημαρχείο της περιοχής πολίτες συγκεντρώθηκαν και έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής τόνισε πως η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων και συμπλήρωσε πως είναι συχνό φαινόμενο το να ακούγεται πυροβολισμοί και να βρίσκουν οι πολίτες κάλυκες στο έδαφος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για πιο έντονη αστυνόμευση. 

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε μιλώντας στο zougla.gr:

Αγανακτισμένοι κάτοικοι δείχνουν κάλυκες τους οποίους έχουν βρει έξω από σχολεία

Προσαχθέντες στο Α.Τ. που δεν είχαν σχέση με το συμβάν, γίνονται δεκτοί με αποδοκιμασίες:

Το γκέτο της Δυτικής Αττικής

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί, δυστυχώς, το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 11χρονου, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστασεις στη Δυτική Αττική.

Το zougla.gr είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ρεπορτάζ στο «γκέτο των Αθηνών». Δείτε τι καταγράψαμε:

Εικόνες ντροπής, που με δυσκολία μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ελήφθησαν όχι σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου ή εμπόλεμη ζώνη, αλλά σε προάστιο της Αθήνας, κατέγραψε το zougla.gr. Στο Ζεφύρι της Δυτικής Αττικής, συγκεκριμένα, υπάρχουν σημεία όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται πολίτες, αλλά ο χρόνος φαίνεται πως σταμάτησε ίσως σε κάποιον άλλον αιώνα, πριν ο πολιτισμός διαμορφώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Ρημαγμένοι δρόμοι, σκουπίδια παντού, σε όποιον χώρο φαίνεται «ελεύθερος», καμένα αυτοκίνητα παρατημένα σε διάφορα σημεία -αποτέλεσμα εγκληματικής δραστηριότητας-, εγκαταλελειμμένες υποδομές άθλησης και πολιτισμού, και, το χειρότερο, ανεξέλεγκτα ρέματα, τα οποία έχουν «καταπιεί» και πνίξει τουλάχιστον 4 ανθρώπους που πέρναγαν αμέριμνοι από την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Η βαριά εγκληματικότητα -εμπόριο ναρκωτικών οποιαδήποτε ώρα σε οποιοδήποτε μέρος, πυροβολισμοί, μέχρι και εναπόθεση… πτωμάτων τοξικομανών σε δημόσιους χώρους- αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για το πραγματικό γκέτο της Αθήνας.

Η επίμαχη περιοχή

Ο Ευθύμης Δημητρίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, μέσω του zougla.gr εκφράζει αγωνιώδη έκκληση προς τις τοπικές αρχές να εγκύψουν επιτέλους στο τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης και ασφάλειας, που διακυβεύει την όποια ποιότητα ζωής μπορεί να επιζητούν οι κάτοικοι του υποβαθμισμένου προαστίου. Όπως τονίζει, η αναλγησία των δημάρχων επί δεκαετίες έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, που, αν δεν ανατραπεί, σύντομα θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Το ρέμα της περιοχής, εξυπηρετεί ως χωματερή αλλά και σημείο εναπόθεσης κλεμμένων αυτοκινήτων που κάηκαν νωρίτερα. Εδώ έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων

Αλοίμονο στους οδηγούς που θε προσέξουν ότι ολόκληρα κομμάτια του δρόμου, λείπουν. Μέχρι να καταρρεύσει ολόκληρος...

'Χωματερή' κλεμμένων αυτοκινήτων...

Κάπως έτσι συνδέεται το ένα μέρος της πόλης με το άλλο...

Σε αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων μέσα στα σκουπίδια του ρέματος...

Τα σπίτια που βλέπετε, είναι κατοικήσιμα...

Το δημοτικό στάδιο Ζεφυρίου. Δηλαδή ότι έχει απομείνει από αυτό...

Κάποτε στάδιο, στο μέλλον ίσως νεκροταφείο, τώρα επικίνδυνη αλάνα τοξικομανών...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης