Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια - Νέα συγκέντρωση των κατοίκων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 17:30
Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια - Νέα συγκέντρωση των κατοίκων

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μόρια της Μυτιλήνης, με τους κατοίκους να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι της Μόριας βγήκαν και πάλι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το σχολείο που έχει δημιουργηθεί εκτός του καμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί «πρόκληση η ύπαρξή του».

Κάτοικοι μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες περιγράφουν τις κλοπές και τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς εκφράζουν φόβους για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ σήμερα τα σχολεία της περιοχής ήταν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων, ενώ θα αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν ή όχι αύριο, καθώς και ποια στάση θα κρατήσουν απέναντι στο μεταναστευτικό τις επόμενες ημέρες.

Λίγο μετά τις 18:30 οι κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του χωριού προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να φτάσουν σε αυτό.

Νέο αίτημα για κήρυξη των νησιών του Β. Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην ανάγκη κήρυξης των νησιών του βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανέρχεται σήμερα ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επανυποβάλλοντας το αίτημα που χθες απέρριψε η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;» σημειώνει ο Κώστας Μουτζούρης. Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση επιβάλλει τη δημιουργία νέων δομών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίες βάσει απλής αριθμητικής δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα το επιδεινώσουν.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει ότι «με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο η κυβέρνηση επικαλείται την έννοια της κατάστασης έκτακτου ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών αλλά την αρνείται στην Περιφέρεια». Και καταλήγει, κάνοντας γνωστό ότι «σήμερα το πρωί υπέβαλλε εκ νέου το αίτημα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 18:40