Τη χρήση παιχνιδιών θα επιστρατεύσουν ερευνητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για την εκπαίδευση μεταναστών σε υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (τίτλος του έργου Caregiver Training for Immigrants Through Serious Game (MigCare) με συντονιστή το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στα πλαίσια του έργου αυτού, θα κατασκευαστεί ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που θα απευθύνεται σε ένα πλήθος 500 μεταναστών που επιθυμούν να απασχοληθούν σε σπίτια βοηθώντας ηλικιωμένους.

Στο έργο, συντονιστής εταίρος είναι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Σπύρο Συρμακέση (Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας). Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου που έγινε στην Πάτρα, ο κ Σπύρος Συρμακέσης παρουσίασε όλα τα βήματα που θα ακολουθήσει το εταιρικό σχήμα στα πλαίσια της καταγραφής των αναγκών της εκπαίδευσης ώστε να οριοθετηθεί το εκπαιδευτικό σενάριο που θα γίνει παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2019 και από το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου θα αρχίσει η εκπαίδευση μεταναστών σε Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία. Στο έργο από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Φροντίδα Ζωής. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του παιχνιδιού θα είναι η Γαλλική εταιρία Interactive 4D η οποία έχει βραβευθεί για τέτοιου είδους παιχνίδια. Το σχήμα συμπληρώνουν στην Ιταλία η Oxfam Italia Intercultura και στην Αυστρία η Verein Multikulturell. Οι δύο τελευταίες θα είναι υπεύθυνες για τη διείσδυση της εφαρμογής στις ομάδες των μεταναστών που βρίσκονται στις αντίστοιχες χώρες.

Πηγή: onairnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης