Έκκληση στους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για να εμβολιαστούν και να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, την οποία απαρτίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο τριήμερο και η πορεία που δείχνουν να παίρνουν η υγειονομική κρίση και η έξαρση των μεταλλάξεων δεν αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία τονίζοντας ότι «ο πολλαπλασιασμός του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου φέρνει την κατάσταση στο υγειονομικό επίπεδο σε οριακό σημείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε και στη διάρκεια της οποίας όλοι οι συμμετέχοντες φορείς εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για τον έλεγχο της πανδημίας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα και υπέρτατη αξία, και επισήμαναν την ανάγκη μεγιστοποίησης της προσπάθειας, ώστε να μη χαθεί αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, πρωτίστως από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, «εφόσον, λοιπόν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και τα ιατρικά δεδομένα, το εμβόλιο είναι αυτή τη στιγμή το κυριότερο όπλο, που προφυλάσσει την υγεία του εμβολιασμένου, αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς και να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χρησιμοποιούν τα τεστ».

«Στο σημερινό οριακό σημείο» επισημαίνει η Πρωτοβουλία «απευθύνουμε ένα προσκλητήριο αυξημένης υπευθυνότητας και εγρήγορσης, τονίζοντας ότι η συλλογική τουριστική συνείδηση πρέπει να γίνει οδηγός όλης της κοινωνίας, κάθε οικογένειας, κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου, κάθε πολίτη».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρει ακόμα πως «όσα κατάφεραν μέσα στην πανδημία οι άνθρωποι του Νοτίου Αιγαίου δεν είναι λίγα. Ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα είναι σπουδαίο. Το υπόλοιπο είναι μία ακόμα μεγάλη μάχη, που δεν κερδίζεται από τους μισούς. Θα κερδηθεί μόνο αν τη δώσουμε όλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης