Άγνωστοι διέρρηξαν τη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το βράδυ της Τετάρτης και έκλεψαν εργαστηριακό εξοπλισμό και υπολογιστές, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι ληστές φέρονται να γνώριζαν σε ποιους χώρους θα βρουν τον εξοπλισμό και πού να κινηθούν.

Οι δράστες διέρρηξαν 12 γραφεία και δύο εργαστήρια, χρησιμοποιώντας τροχούς, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Η κλοπή έχει αποτέλεσμα να σταματήσουν τη λειτουργία τους για ένα διάστημα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, καθώς χωρίς τον εξοπλισμό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Μαρία Κουή χαρακτήρισε την κλοπή ανεπανόρθωτο πλήγμα, χωρίς δυνατότητα αντιστροφής. «Είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε μαθήματα, εργαστήρια, ερευνητικά προγράμματα και να αποδεσμεύσουμε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης του εξοπλισμού, ο οποίος να σημειωθεί αποκτήθηκε αποκλειστικά από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τελευταία δέκα έτη… Ίσως η συγκεκριμένη κλοπή να αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση του ασύλου και της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών με αρνητικές συνέπειες για τους φοιτητές μας» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης