Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας υφίσταται στο κτήριο του Κτηματολογίου της Ρόδου, όπως αποδεικνύεται από σχετικές αυτοψίες των δημόσιων αρχών, ενώ προηγήθηκαν οι αγωνιώδεις εκκλήσεις εργαζομένων εδώ και πολύ καιρό. Το κτήριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με σοβάδες να πέφτουν, μεγάλες ρωγμές στους τοίχους και τα ταβάνια, το νερό της βροχής να διαπερνάει τις μονώσεις του, τεράστια προβλήματα στατικότητας, που επιδεινώθηκαν από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις και τις… καταιγίδες, και όλα αυτά δημιουργούν κινδύνους ακόμα και κατάρρευσής του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά το κτήριο σφραγίστηκε τη Δευτέρα 8/2, με καθυστέρηση ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, καθώς η τελευταία σχετική αυτοψία που κρίνει ακατάλληλο το κτήριο ολοκληρώθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν μία μέρα αργότερα.

«Ποιος θα είχε την ευθύνη αν συνέβαινε ένας μικρός σεισμός ή για οποιονδήποτε λόγο τραυματιζόταν κάποιος άνθρωπος μέσα στο κτήριο» αναφέρουν στο zougla.gr.

Το zougla.gr φέρνει στο φως την τελευταία έκθεση αυτοψίας. Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι οι προηγούμενες εκθέσεις, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, διαπίστωναν τα ίδια περίπου προβλήματα, αλλά… έκριναν κατάλληλο για χρήση το κτήριο! Τι θα γινόταν εάν δεν αντιδρούσαν οι εργαζόμενοι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το συμπέρασμα των ειδικών που συνέταξαν την έκθεση δίνει το στίγμα και την ουσία όλου του ζητήματος:

Η διαβίβαση του πορίσματος που καλεί σε άμεση εκκένωση. Παρ΄ όλα αυτά, το κτήριο συνέχισε να λειτουργεί για δύο ακόμα μέρες – και για πολλές περισσότερες νωρίτερα, αν και η κατάστασή του ήταν γνωστή…

Δείτε σε εικόνες την κατάσταση του κτηρίου, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά για… το κοινό και τους εργαζομένους:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης