Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, από το πρωί πραγματοποιούνται συναυλίες, ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι και στην Κέρκυρα, από νωρίς σήμερα το πρωί έως αργά το βράδυ τα παραδοσιακά σοκάκια του νησιού και η πλατεία Λιστόν γεμίζουν με ήχους από τις δεκάδες φιλαρμονικές της πρωτεύουσας του Ιονίου. Από τις 11:30 το πρωί, όσοι Κερκυραίοι βρεθούν στην πλατεία Λιστόν, θα απολαύσουν σειρά σύντομων συναυλιών με τα σύνολα πνευστών και κρουστών. Εκεί για να γιορτάσουν την παγκόσμια μέρα μουσικής θα βρεθούν το Σύνολο Φλάουτων (υπεύθυνη Λουΐζα Βέργη), το Σύνολο Κλαρινέτων (υπεύθυνος Γιάννης Κρητικός), το Σύνολο Κόρνων (υπεύθυνη Έφη Ραράκου), Σύνολα Τρομπετών (υπεύθυνοι ο υπαρχιμουσικός Σπύρος Κακαρούγκας και ο ‘Αγγελος Πρωτοψάλτης), το Σύνολο Τρομπονιών (υπεύθυνος Σπύρος Ρέγγης), το Σύνολο Βαθέων Χάλκινων (υπεύθυνος Σπύρος Θύμης) και το Σύνολο Κρουστών (υπεύθυνος Μάριος Μουζακίτης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση με δύο συναυλίες, στις 9 μ.μ. και στις 10 μ.μ., για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga στον χώρο του Περιστύλιου των Παλαιών Ανακτόρων. Στην πρώτη συναυλία η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» και μουσικοί που θα παίξουν ινδική μουσική «Κίρταν», και στη δεύτερη συναυλία θα ακουστεί πάλι ινδική μουσική με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών από την Κέρκυρα και όχι μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης