Το αυτοκίνητο της Σουζάνα Σλάιν, η οποία είναι πρώτη σύμβουλος της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, καταστράφηκε ολοσχερώς, μετά από πυρκαγιά που έβαλαν άγνωστοι σε χώρο στάθμευσης της μονοκατοικίας της, επί της οδού Μπλέσσα 68, στου Παπάγου.

Οι πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά και λίγο αργότερα εντόπισαν υπολείμματα από μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, σπίρτα και προσανάμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που καταστράφηκε, προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr,  η ΕΛ.ΑΣ διερευνά το ενδεχόμενο ο εμπρησμός να συνδέεται με τη σύλληψη του Ιταλού αντιεξουσιαστή Alfredo Cospito, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 20 Οκτωβρίου στις φυλακές Φεράρα.

«Καταδικάζουμε έντονα την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και το σπίτι της διπλωμάτη Σουζάνα Σλέιν στην Αθήνα. Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπάθεια προς τον συνάδελφό μας και το προσωπικό της ιταλικής πρεσβείας καθώς αναμένουμε τα πορίσματα των αρχών σχετικά με τη σοβαρή εγκληματική πράξη» έγραψε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας έγραψε στο twitter: «Επίθεση κατά του πρώτου συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στη Susanna Schlein για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Θα βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης