Στην προτεραιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται η περιοχή του Κάβου στην Κέρκυρα και του Λαγανά στη Ζάκυνθο, όπου εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο για τον περιορισμό της εγκληματικότητας κατά τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο ειδικός σχεδιασμός αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών συνίσταται σε αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις συγκεκριμένες περιοχές που έδωσε η Διεύθυνση της Περιφέρειας, συνελήφθησαν συνολικά 73 άτομα μέσα σε έναν μήνα εφαρμογής του σχεδιασμού, ενώ βεβαιώθηκαν 225 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 370 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Μετά από οδηγίες που έδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ζακύνθου και Κέρκυρας, τέθηκαν σε εφαρμογή ειδικότερα μέτρα αστυνόμευσης, βάσει συγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την εύρυθμη λειτουργία και την ευταξία των περιοχών του Λαγανά και του Κάβου, ιδιαίτερης τουριστικής επισκεψιμότητας, όπου στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας, απώτερος σκοπός είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η εμπέδωση του εν γένει αισθήματος ασφάλειας και τάξης στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς.

– Η πρόληψη κλοπών, διαρρήξεων και διακίνησης ναρκωτικών. – Η τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

– Η πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ο έλεγχος οδήγησης δικύκλων άνευ άδειας από ανήλικους.

– Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της άγρας πελατών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

– Η ασφάλεια των μετακινήσεων και ο εξειδικευμένος και διαρκής έλεγχος τουριστικών λεωφορείων και ταξί.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης