Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα συμβόλαιο θανάτου, ένας «μεσάζων» και μία… προειδοποίηση φαίνεται ότι είναι μερικά από τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του 57χρονου επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στη zougla.gr ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του Ιωσήφ Λιβανός. Σε συνέντευξη-ποταμό, ο κτηματομεσίτης και βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης Καρούζου, που έχει ήδη λάβει πολιτικές προεκτάσεις λόγω της καταγγελλόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων, σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά, και λίγο διάστημα μετά τη φυλάκιση του κατασκευαστή αναφέρεται σε άγνωστες παραμέτρους της υπόθεσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Το ραντεβού είχε κλειστεί μία ημέρα νωρίτερα, και μαζί του ο κ. Λιβανός έφερε τρία ντοσιέ από έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν, γραμμή προς γραμμή, τα όσα ανέφερε on camera. Η συνέντευξη διήρκησε περί τις τρεις ώρες. Τρεις άκρως ενδιαφέρουσες ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο πολιτογραφημένος Έλληνας μεσίτης αποκάλυψε πολλά και ξετύλιξε το κουβάρι μιας υπόθεσης η οποία -όπως φοβάται- μπορεί να του στερήσει και την ίδια του τη ζωή.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης αφορά το παρασκήνιο της σύλληψης του Γιάννη Καρούζου. Υπενθυμίζεται ότι ο -για πολλούς- βασιλιάς του real estate είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας την Παρασκευή της 21ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, οι άντρες της αστυνομίας είχαν φτάσει στα ίχνη του έπειτα από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με έναν κτηματομεσίτη, έναν δικηγόρο και δύο εργολάβους.

Ωστόσο, ακόμη ένα στοιχείο που φαίνεται πως «έδειξε» ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό είναι το γεγονός ότι περίπου δύο μήνες πριν συλληφθεί φέρεται να είχε επισκεφθεί ένα τρίτο άτομο και να είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί ο βασικός κατήγορός του: ο Ιωσήφ Λιβανός.

Ας ξεδιπλώσουμε όμως το ρεπορτάζ…

«Με απείλησε και κατάλαβα ότι βρισκόταν στην Ελλάδα»

Άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά σχετικά με τις ημέρες, τις πρακτικές και τα έργα του γνωστού κατασκευαστή είναι τα όσα εξομολογήθηκε στον φακό της τηλεόρασης της Ζούγκλας ο πρώην συνεργάτης του.

Ο κ. Λιβανός εξήγησε ότι ο 57χρονος τρόφιμος των φυλακών στις 25 Οκτωβρίου 2012 και ενώ ήταν «φυγάς» υπέπεσε σε ένα μοιραίο σφάλμα, το οποίο έμελλε να προδώσει τη θέση του, καθώς οι περισσότεροι, όπως λέει, μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευαν ότι ο επιχειρηματίας είχε δραπετεύσει κάπου στο εξωτερικό.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν δέχτηκε μια επίσκεψη στο γραφείο του από έναν άγνωστο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τον προειδοποίησε ότι ο Καρούζος είχε δώσει εντολή για την εξόντωσή του.

«Τον Οκτώβριο ήρθε κάποιος στο γραφείο μου και με προειδοποίησε ότι ο Καρούζος έχει δώσει εντολή να με τσακίσουν. Έτσι κατάλαβα αμέσως ότι δεν βρίσκεται στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, μου είπε ότι ο Καρούζος τον είχε προσεγγίσει μαζί με ένα άλλο άτομο και έδωσε εντολή να με εξολοθρεύσουν. Από εκείνη τη στιγμή ήμουν σίγουρος ότι δεν είχε φύγει στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την εν λόγω επίσκεψη, ο μεσίτης απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου εξέφρασε τους φόβους για τη ζωή του, αρχίζοντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πρώην συνεργάτη του.

«Μου έστειλαν σωματοφύλακες ενός πολιτικού»

Εκείνη, όμως, δεν είναι η μοναδική φορά που ο κ. Λιβανός έγινε δέκτης απειλών από τον κατασκευαστή. Από τη στιγμή που προσέφυγε στις δικαστικές αρχές, οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης -όπως λέει- έχουν αποπειραθεί είτε να εξαγοράσουν τη σιωπή του είτε να του κλείσουν το στόμα. Καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί αρκετές απειλές αλλά και «παρεμβάσεις», ακόμη και από ανώτατους κληρικούς, προκειμένου να κάνει πίσω. Δύο, ωστόσο, τον στιγμάτισαν και του προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Η πρώτη αφορά «επίσκεψη» που δέχτηκε από δύο ιδιαίτερα μεγαλόσωμους άντρες στις 28 Μαρτίου 2009. Οι δύο άντρες τον προσέγγισαν και του διεμήνυσαν ότι αν δεν αφήσει τον Καρούζο ήσυχο θα έχει «δύσκολα ξεμπερδέματα».

Η υπόθεση, όμως, περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο καθώς, όταν το 2010 ο κ. Λιβανός επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και τον ρώτησε σχετικά με το γεγονός, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι αφενός δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ενέργεια, αφού, όπως είπε, οι εν λόγω «κύριοι» στάλθηκαν κατόπιν εντολής της συζύγου του Ρεββέκας Σκαφτούρα, και αφετέρου ότι δεν πρόκειται για μπράβους, αλλά για σωματοφύλακες πολιτικού προσώπου το οποίο κατάγεται από την Κρήτη!

«Θέλω να σταθώ σε δύο περιστατικά. Το ένα αφορά δύο μπράβους που ήρθαν και μου είπαν να αφήσω την οικογένεια Καρούζου ήσυχη. Μίλησα με τον Καρούζο το 2010. Μου είπε, αυτοί οι δύο δεν ήταν μπράβοι, αλλά δύο σωματοφύλακες ενός πολιτικού, που ήρθαν από την Κρήτη ακριβώς για αυτήν την αποστολή, και υποστήριξε ότι δεν τους έστειλε εκείνος, αλλά η σύζυγός του. Το δεύτερο αφορά κάποιους που ήρθαν στο αυτοκίνητό μου το 2010, άνοιξα το τζάμι και είχαν πιστόλι μέσα από το μπουφάν τους. Μου είπαν ότι έχω κάνει πολλές βλακείες και πρέπει να πάω να ανακαλέσω» σημείωσε.

«Έχω πάρει όλα τα μέτρα μου»

Στην ερώτηση αν σήμερα φοβάται για τη ζωή του, ο κ. Λιβανός εξήγησε ότι έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη φύλαξή του, ενώ προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που του συμβεί οτιδήποτε, έχει δώσει εντολή να σταλούν στα ΜΜΕ φάκελοι οι οποίοι περιέχουν ιδιαίτερα ενοχοποιητικά στοιχεία για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση του real estate.

«Έχω λάβει όλα τα μέτρα μου. Τους προειδοποιώ ότι, οτιδήποτε μου συμβεί, έξι αντίγραφα από αυτά τα στοιχεία που έχω και είναι ενοχοποιητικά θα φύγουν για τα ΜΜΕ και τις εισαγγελικές αρχές» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης