Εγκληματολόγος Σβουρδάκου: Ο σύζυγος της Καρολάιν δεν άντεχε την απόρριψη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 23:27
Εγκληματολόγος Σβουρδάκου: Ο σύζυγος της Καρολάιν δεν άντεχε την απόρριψη

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Για την τροπή που πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς  στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου μίλησε στο zougla.gr η Δρ. Εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου.

Η ελληνίδα επιστήμονας η οποία έχει εκπονήσει έρευνες και είναι εξειδικευμένη στην ανάλυση του προφίλ δραστών, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «βλέπουμε ότι κάθε έγκλημα έχει πολλά κοινά σημεία αλλά έχει και κάτι ανεπανάληπτο… τους πρωταγωνιστές. Κάθε άνθρωπος είναι και μια ανεπανάληπτη προσωπικότητα και αυτό θα πρέπει να ερευνήσουμε τώρα. Να συνθέσουμε το πάζλ και να δούμε τις καταστάσεις. Η συγκεκριμένη περίπτωση που συγκλόνισε την κοινωνία είναι κάτι το πολύ διαφορετικό. Στην αρχή μιλούσαμε για ληστεία και τώρα μιλάμε για κάτι άλλο. Τώρα πια έχουμε ένα πολύ διαφορετικό προφίλ. Έχουμε ένα έγκλημα ζηλοτυπίας. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει με διακριτικότητα να τοποθετήσουμε τα στοιχεία και να φτιάξουμε το προφίλ».

«Ο δράστης δεν μπορούσε να δεχθεί την απόρριψη»

Σχετικά με το κίνητρο της δολοφονίας η επιστήμονας αναφέρει: «Ο δράστης δεν δεχόταν την απόρριψη αλλά ούτε και να διακοπεί αυτή η σχέση. Το ότι βρέθηκε νεκρός ο σκύλος δείχνει εκδίκηση, μίσος και μένος. Προφανώς ήθελε να εξαφανίσει ότι αγαπητό της Καρολάιν».

«Φαίνεται πως είχε σχεδιάσει το έγκλημα»

«Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συναισθήματα και την λογική. Από αυτά που ξέρουμε, ο δράστης  είχε σχεδιάσει μάλλον το έγκλημα και τον απασχολούσε πολύ καιρό, δεν προέκυψε ξαφνικά», υποστηρίζει η εγκληματολόγος.

«Ψύχραιμος λόγω του επαγγέλματός του»

 Όσον αφορά στην εικόνα του προς την κοινωνία αλλά και στην ψυχραιμία του στις δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης και τις Αρχές, τονίζει: «Έδειχνε μια εικόνα προς τον έξω κόσμο η οποία δεν ήταν αληθινή. Θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες.  Σχετικά με την ψυχραιμία του την δικαιολογώ λόγω του επαγγέλματος του. Έχει μάθει, έχει εκπαιδευτεί να κρατάει την ψυχραιμία του. Σε κάθε περίπτωση θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ώρες».

Παρακολουθήστε όλα όσα ανέφερε η εγκληματολόγος:

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 23:39