«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα στη βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με τις καταγραφές από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. Έπειτα από τη ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στην Κηφισιά, με τους δράστες να πυροβολούν εξ επαφής τον ιδιοκτήτη μονοκατοικίας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τοπικούς φορείς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καταγγέλλoντας έλλειψη αστυνόμευσης. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτελούν περιπολίες στις περιοχές όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, φυλάσσουν σπίτια «στόχων», με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο τετράμηνο οι ληστείες στην περιοχή αγγίζουν τις 100. Ένοπλοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπαίνουν στα σπίτια και ρημάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μάλιστα, σε μια κλοπή σπιτιού, οι ληστές εξερχόμενοι έγιναν αντιληπτοί από τους περιοίκους, τους οποίους απείλησαν εν μέση οδώ και εξαφανίστηκανΜάλιστα, σε μια κλοπή σπιτιού που σημειώθηκε κοντά στα ΚΕΠ Δροσιάς, επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη, οι κακοποιοί εξερχόμενοι από το σπίτι έγιναν αντιληπτοί από τους περίοικους, τους οποίους απείλησαν εν μέση οδώ και εξαφανίστηκαν.

Επίσης, την περίοδο των Χριστουγέννων οι κλοπές σε σπίτια ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε συγκροτήματα μεζονετών και μονοκατοικιών σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα, Άνοιξη, Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο. Στην Εκάλη περίοικοι είδαν τους δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, να μεταφέρουν χρηματοκιβώτιο και να φεύγουν.

«Διαπιστώνονται περιστατικά όλο και πιο βίαια με ένοπλες ληστείες και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα» δήλωσε στο zougla.gr ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε ανοιχτή συνομιλία με το τμήμα της περιοχής, το οποίο έγινε κεντροβαρικό λόγω του Καλλικράτη. Η στελέχωσή του δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Είναι ένα μόνιμο αίτημα να αυξηθούν οι περιπολίες στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διονύσης Ζαμάνης, δήμαρχος Διονύσου Ο κ. Ζαμάνης, εκτός του ότι εξέφρασε την ανησυχία του για τα κρούσματα των τελευταίων μηνών, ανέφερε ότι υπάρχουν φυλασσόμενοι «στόχοι» στον Δήμο Διονύσου και μεγάλο κομμάτι του προσωπικού απασχολείται σε αυτούς.

Αυτό που παρατηρείται, είπε, είναι ότι πια έχουν αλλάξει τα «ωράρια» των περιστατικών. «Το φαινόμενο εντείνεται τις απογευματινές ώρες και λιγότερο πια τις βραδινές. Οι ώρες 18.00 – 19.00 – 20.00 αργά το απόγευμα είναι οι ώρες που σημειώνονται πια τα περιστατικά» ανέφερε ο δήμαρχος Διονύσου.

 
Η δήλωση του κ. Διονύση Ζαμάνη στο zougla.gr:

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Φεβρουαρίου (22-03-2018) σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας- Πικερμίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, ηλικίας από 27 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στα βόρεια προάστια.

Δήμαρχος Κηφισιάς: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την εγκληματική ενέργεια

Γιώργος Θωμάκος, Δήμαρχος ΚηφισιάςΤην άμεση σύλληψη των δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία ζητεί ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε δηλώσεις του στο zougla.gr

«Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει τη θλίψη του για την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του συμπολίτη μας που τραυματίστηκε. Συμπαραστέκεται στην οικογένεια και ευχόμαστε με τη βοήθεια του Θεού να βρουν τα στηρίγματα και να ξεπεράσουν την τρομερή εμπειρία που βίωσαν και ασφαλώς να συλληφθούν οι δράστες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμάκος.

«Η προσοχή μας βρίσκεται πάντοτε στο θέμα της ασφάλειας» είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς, ζητώντας πιο πυκνή αστυνόμευση, περισσότερες διελεύσεις της ομάδας ΔΙΑΣ, περισσότερες πεζές περιπολίες αλλά και την ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς που πρόσφατα συγκέντρωσε τους σταθμούς και τα τμήματα του ευρύτερου δήμου.

«Με μεγάλη δυσαρέσκεια μαθαίνουμε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα, ενώ άλλα μας είχαν υποσχεθεί, και επιμένουμε σε μία πρότασή μας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ότι το δόγμα φύλαξης «στόχων» που είναι δεκάδες στον μεγάλο μας Δήμο Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη θα αντικατασταθεί από περιπολία επί των «στόχων», δηλαδή και ο στόχος να αστυνομεύεται αλλά και η ευρύτερη περιοχή δίπλα από τον στόχο, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να μη δεσμεύονται και να μην είναι ριζωμένοι, καρφωμένοι μπροστά σε ένα σπίτι 24 ώρες το 24ωρο, ενώ μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

«Έχουμε έρθει πολλές φορές σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο, έχουμε κάνει συναντήσεις, αλλά όλα αυτά είναι καλές προθέσεις και θεωρητικές συζητήσεις, δεν έχουμε δει πράξεις» δήλωσε ο κ. Θωμάκος.
«Εκεί που πραγματικά η εγκληματικότητα γνωρίζει όξυνση να ενισχυθούν και οι ομάδες ΔΙΑΣ» πρόσθεσε.


Η δήλωση του κ. Γιώργου Θωμάκου στο zougla.gr:

Διαβάστε επίσης:

Ληστές πυροβόλησαν πισώπλατα επιχειρηματία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης