Μετανιωμένος εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή ο 43χρονος άνδρας, που φέρεται να σκότωσε τον 73χρονο Μανόλη Φινοκαλιάτη, και να τραυμάτισε σοβαρά τον 45χρονο γιο του Γιάννη, στα Μεράμπελα Λασιθίου Κρήτης, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 43χρονος δράστης του φονικού, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια και με βάση πληροφορίες, παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Στειακάκης, ο πελάτης του, τις ημέρες που η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, είχε προαναγγείλει στη σύζυγό του ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του όταν πια συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. 

Ο κ. Στειακάκης ανέφερε ότι ο πελάτης του ζήτησε συγγνώμη και συμπλήρωσε ότι έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τις πράξεις του.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης» επισήμανε ο κ. Στειακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 43χρονος φέρει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο ίδιος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή και τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί, ενώ  συγγενείς του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να είναι ισχυρές υπό τον φόβο επεισοδίων.

Στη ΜΕΘ ο 45χρονος γιος

Την ίδια ώρα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 45χρονος γιος του θύματος, η κατάσταση του οποίου εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος δέχθηκε τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ήδη το νοσοκομείο είχε ενημερωθεί για την κατάσταση του άτυχου άνδρα, με τους γιατρούς να είναι έτοιμοι για να τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση, η οποία είχε διάρκεια ένα δίωρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Πηγή: cretapost.gr, ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης