Στο γραφείο του ανακριτή Ηρακλείου βρίσκεται ο 27χρονος Ρουμάνος που ομολόγησε πως σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο Πετροκεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υπό τον φόβο των επεισοδίων οδήγησαν τον 27χρονο πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγενείς δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στο Δικαστικό Μέγαρο όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν πριν τις 12 το μεσημέρι τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο στον ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τα δικαστήρια, ενώ συγγενείς του θύματος άρχισαν να καταφτάνουν στις 12:30 το μεσημέρι.

Θρήνος έξω από τα δικαστήρια

Οι συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου έφτασαν στα δικαστήρια στις 12:30 περίπου το μεσημέρι χωρίς να προλάβουν να αντικρίσουν τον δολοφόνο του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Η μητέρα μαζί με τη σύζυγο του θύματος καθώς και άλλους συγγενείς, φορώντας μαύρα, κάθονται υπομονετικά έξω από τα δικαστήρια περιμένοντας να τελειώσει η διαδικασία και να μάθουν την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τα δικαστήρια καθώς φοβούνται μη διαδραματιστούν εκ νέου οι χθεσινές εντάσεις και τα λιποθυμικά επεισόδια.

Το ξέσπασμα της μάνας του 39χρονου: «Φονιάδες» ούρλιαζε έξω από τα δικαστήρια

Ένταση προκλήθηκε στη 1 περίπου το μεσημέρι όταν η μητέρα του 39χρονου, καθώς και η χήρα άρχισαν να ουρλιάζουν «φονιάδες» έξω από τα δικαστήρια.

Λιποθυμίες και εντάσεις χθες στα δικαστήρια

Με εντάσεις οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο.

Στη θέα του 27χρονου οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου. Μάλιστα, από την ένταση η μητέρα του 39χρονου δεν άντεξε και υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο μπροστά στα σκαλιά του δικαστηρίου.

Και σήμερα, αρκετοί είναι οι συγγενείς που βρίσκονται στο Μέγαρο περιμένοντας να απολογηθεί ο 27χρονος Ρουμάνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον κτηνοτρόφο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση.

Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Ο 27χρονος Ρουμάνος ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι το θύμα τού χρωστούσε χρήματα, ενώ άφησε αιχμές και για σωματική κακοποίηση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή τα λεγόμενά του καθώς αρχικά είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών αναφορικά με την ταυτότητα του δολοφόνου. Ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά το φονικό κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης της επίθεσης τον πυροβόλησε δύο φορές χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και στη συνέχεια με το όπλο σημάδεψε τον 39χρονο, τον οποίο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Μάλιστα έστρεψε τις έρευνες σε συγκεκριμένο επιχειρηματία της περιοχής με τον οποίο ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε οικονομικές διαφορές.

«Τον είχε σαν αδελφό του»

Τους ισχυρισμούς του δράστη διαψεύδουν οι συγγενείς του θύματος.

«Τον αγαπούσε, τον περιποιόταν. Είχε πάντα τα χρήματά του, τις βόλτες του και το φαγητό του» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο 27χρονος είχε πρόσφατα μία δικαστική διαμάχη και, σύμφωνα με τη σύζυγό του, εκείνος ήταν που έτρεξε να του βρει δικηγόρο και να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο.

Σε κατάσταση σοκ η 8χρονη κόρη του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το 8χρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του οποίου ο 39χρονος πατέρας της έπεσε αιμόφυρτος από τα πυρά του δράστη. Το ανήλικο κορίτσι είδε τον πατέρα του να σωριάζεται στο πάτωμα και να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος. Κανείς από την οικογένεια δεν την έχει ρωτήσει το παραμικρό για το μοιραίο εκείνο βράδυ δίνοντάς της τον χρόνο να συνέλθει.

Όπως τόνισε η μητέρα της και σύζυγος του θύματος, αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο με τη βοήθεια των ειδικών. Το παιδί δέχεται ήδη τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσει να καταφέρει να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.

«Μυθοπλασίες οι φημολογίες περί κακομεταχείρισης του δράστη» λέει η δικηγόρος

Ως μια «εν ψυχρώ εκτέλεση» περιέγραψε τη δολοφονία του 39χρονου Νίκου στο Πετροκεφάλι Μεσαράς η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη.

Η κα. Μπέρκη βρέθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου για την απολογία του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του άτυχου κτηνοτρόφου.

Η ίδια κάνει λόγο για προμελετημένο φόνο σχολιάζοντας πως την εντυπωσίασε «η βία και η σκληρότητα που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών».

Την ίδια ώρα η κα. Μπέρκη τόνισε πως όλα αυτά που ισχυρίζεται ο δράστης για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες.

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός. Και πραγματικά θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη».

Πηγή: .cretapost.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης