Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας θα γραφτεί σήμερα Παρασκευή (24/1) ο επίλογος της ιστορίας του ζευγαριού από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Εκεί θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τη Μαίρη Φασιάνη, η οποία -όπως όλα δείχνουν, έπεσε νεκρή από τα πυρά του 48χρονου συζύγου της Νίκου Μπήτου, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγενείς και φίλοι, χωρίς ακόμη να έχουν πιστέψει τι ακριβώς έχει συμβεί, θα τους πουν το τελευταίο αντίο, αποχαιρετώντας τους μαζί, όπως ακριβώς τους είχαν συνηθίσει στην καθημερινότητά τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι δύο σύζυγοι βρέθηκαν νεκροί το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο σπίτι τους, που βρίσκεται πάνω από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσαν στην είσοδο της κωμόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουδείς μπορεί να πιστέψει πώς έγινε το φονικό, καθώς όλοι οι γείτονες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ζευγάρι. 

«Πολύ καλά παιδιά και τα δύο. Εκείνος καλοσυνάτος, εργατικός, πολύ ήρεμος και ηπίων τόνων άνθρωπος. Εκείνη επίσης εξαιρετικός άνθρωπος. Ανοιχτόκαρδη, κοινωνική, συνέχεια με το χαμόγελο να σε εξυπηρετήσει. Όσοι τους ξέραμε δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια λογική εξήγηση σε αυτό το κακό…» ήταν τα πρώτα λόγια συγγενών και φίλων, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Κάθε πρωί ο Νίκος άνοιγε το πρατήριο. Το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα παρέμενε κλειστό μέχρι το μεσημέρι ανησύχησε τους γνωστούς του ζευγαριού, κάποιοι εκ των οποίων προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα.

Στο σπίτι τους πήγαν αμέσως η μητέρα της γυναίκας και ο πατέρας του πρατηριούχου, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Κάλεσαν το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας και οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο με τη βοήθεια κλειδαρά κατόρθωσαν να ανοίξουν την πόρτα. Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, είδαν το ζευγάρι νεκρό, σε μια λίμνη αίματος. 

Η 50χρονη γυναίκα είχε πυροβοληθεί από 38άρι περίστροφο στο πρόσωπο, ενώ ο 48χρονος σύζυγος βρισκόταν κι εκείνος νεκρός μέσα στα αίματα λίγο πιο μακριά, από βολή του ίδιου όπλου στον διάδρομο του σπιτιού.

Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ο 48χρονος πυροβόλησε τη σύζυγό του στο πρόσωπο, πριν στρέψει το ίδιο όπλο επάνω του και αυτοπυροβοληθεί στον δεξιό κρόταφο.

Η έρευνα από το Εγκληματολογικό που έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι έφερε στο φως ακόμη ένα πιστόλι.

Ο πρατηριούχος φέρεται να κατείχε τα όπλα ως μέσα προστασίας από ληστές, καθώς παλιότερα στο κατάστημά του είχε γίνει κάποια απόπειρα.

Από την έρευνα που έχει αναλάβει η Ασφάλεια Λαμίας ίσως ξετυλιχθεί το κουβάρι του νήματος αυτής της τραγικής ιστορίας, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινωνία της δυτικής Φθιώτιδας.

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης