«Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Ή θα με σκότωνε ή θα με τραυμάτιζε». Με τα λόγια αυτά προσπάθησε να δικαιολογήσει το έγκλημα που διέπραξε με θύμα τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Μάκη Μαρκόπουλο, στην Πανόρμου, στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Φώτης Μπέλλος.

Απολογούμενος το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 60χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το γυμναστή, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι βρισκόταν σε άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου. Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε στην απολογία του ο 60χρόνος.

Ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός αναιρώντας όσα είχε πει προανακριτικά, ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το θύμα να βγαίνει από το γυμναστήριο του και αιφνιδιάστηκε, μη μπορώντας καν να ξεφύγει.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:
Δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω.. Μου είπε «π… θα σε σκοτώσω», δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει, θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ.Με ενοχλούσε και με έβριζε συνέχεια. Μία μέρα πήρε ένα κομμάτι μάρμαρο να με χτυπήσει. Θέλοντας και μη, τον έβλεπα μπροστά μου βγαίνοντας από το σπίτι μου. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ άνθρωπο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:
Γιατί δεν κάνατε πίσω να φύγετε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:
Δεν μπορούσα, με έπιασε εξ απροόπτου, δεν μπορούσα να τραπώ σε φυγή. …Με είχε εγκλωβίσει, κράταγε ασπίδα στο χέρι…Δεν είχα περιθώρια να ξεφύγω. Η θα με σκότωνε ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:
Για ποιο λόγο να κουβαλάτε όπλο; Όταν σας λέει η λογική και η εκπαίδευση σας ότι όλα μπορούν να συμβούν.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ:
Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης