Εγκαινιάστηκε η νέα φοιτητική εστία στα Γρεβενά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 17:43
Εγκαινιάστηκε η νέα φοιτητική εστία στα Γρεβενά

Την ικανοποίησή του για την υποδομή των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στα Γρεβενά εξέφρασε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της λειτουργίας τους, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κωνσταντίνος Δέρβος.

Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Γρεβενών, δυναμικότητας 67 κλινών, το οποίο ανακαινίσθηκε με δαπάνες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ακολούθως παραχωρήθηκε στο ΠΔΜ.

Τα δωμάτια, στα οποία διαμένουν ήδη οι πρώτοι φοιτητές και φοιτήτριες, περιλαμβάνουν πλήρη επίπλωση και  όλο τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις της εστίας διαθέτουν αίθουσες συμβουλευτικής - ψυχολογικής υποστήριξης, βιβλιοθήκη, αίθουσες νέων τεχνολογιών, γυμναστήριο και κοινόχρηστους χώρους αναψυχής που εξασφαλίζουν την ποιοτική καθημερινότητα των ενοίκων, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας διαμονή στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον Δήμο Γρεβενών για την υποστήριξη που προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε ότι ύστερα από συμφωνία του ΠΔΜ με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ «το Ίδρυμα Νεολαίας θα χρηματοδοτήσει το στεγαστικό πρόγραμμα για τους φοιτητές του πανεπιστημίου στις πόλεις της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας». Πρόκειται για δύο από τις πέντε πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου μέχρι στιγμής το ΠΔΜ δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει υποδομές για τη στέγαση των φοιτητών του.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσος, ο μητροπολίτης Γρεβενών Δαυΐδ, η κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 17:50