Έφτασε στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του Λιγνάδη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, 09:31
Έφτασε στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του Λιγνάδη

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου έμεινε όλο το βράδυ. Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Κυριακής, ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας, έφτασε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνοδεύσει τον πελάτη του στα δικαστήρια Ευελπίδων που θα οδηγηθεί από στιγμή σε στιγμή μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δ. Λιγνάδη για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο καλλιτέχνης, μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δήλωσε τις προηγούμενες ώρες πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται: «O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

Τις επόμενες ώρες, ο σκηνοθέτης θα περάσει το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, 09:35