Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, Πατρινοί έμποροι έξω από το Δημαρχείο, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου, ημερομηνία επανέναρξης του λιανεμπορίου στη χώρα. Από αυτό εξαιρούνται ακόμη οι νομοί της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ, άναψαν τα αίματα στην Πάτρα με τους εμπόρους να διαμαρτύρονται έντονα στον κ. Πέτσα και να φωνάζουν «Ντροπή σας!», ακόμα κι όταν ο πρόεδρος του ΟΕΕΣΠ Γιώργος Βαγενάς, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τον αναπληρωτή υπουργό, έκανε το σήμα της νίκης προς τους παρευρισκόμενους στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου, εμπόρους. Ο ίδιος είπε «Θεωρώ ότι νικήσαμε… το βράδυ θα έχουμε νεότερα», ωστόσο, οι έμποροι που είναι αγανακτισμένοι και βλέπουν το εμπόρευμά τους να μένει στα ράφια, φώναζαν κατά την έξοδο του κ. Πέτσα «Ανοίξτε τα μαγαζιά μας» ενώ σύμφωνα με το tempo24.news, πετάχτηκαν νερά και καφέδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πέτσας έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς για το θέμα του μη ανοίγματος του λιανεμπορίου. Το κυβερνητικό στέλεχος μετέβη αρχικά στο Δημαρχείο (τον Στ. Πέτσα συνόδευε και ο Αχαιός βουλευτής Ι. Φωτήλας), για να συζητήσει με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Την ίδια ώρα, ιΙδιοκτήτες καταστημάτων και υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και κρατώντας κηδειόχαρτα στα χέρια τους, αποδοκίμασαν τον Στ. Πέτσα. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον αναπληρωτή υπουργό και κατά την έξοδό του από το Δημαρχείο, ενώ με την ίδια αντίδραση περίμεναν τον Στ. Πέτσα επαγγελματίες έξω από το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση του Επιμελητηρίου.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα»

Σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι στην Πάτρα, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να αναδείξουμε ότι αυτή τη μάχη τη δίνουμε μαζί. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά οι πολίτες είμαστε σύμμαχοι και από αυτή τη μάχη βγαίνουμε νικητές όταν βάζουμε όλοι πλάτη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι «συναντηθήκαμε με τον Στέλιο Πέτσα για να δούμε το ζήτημα των καταστημάτων σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη για να μην ανοίξουν» και πρόσθεσε: «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ότι πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί η υγεία και αναλύσαμε και τα αιτήματα, τα οποία είχαμε κατά καιρούς βάλει». Ακόμη είπε ότι, «ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ανοίξουν τα καταστήματα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», προσθέτοντας ότι «καθήκον όλων μας και όλης της πόλης είναι να πάρει και ο καθένας τα μέτρα που του αναλογούν, δηλαδή η κυβέρνηση τα δικά της, η υγειονομική περιφέρεια τα δικά της, ο δήμος τα δικά του στους χώρους εργασίας και ο εμπορικός σύλλογος τα δικά του».

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Πατρέων μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Πέτσα

 

Δείτε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Πέτσα στο Δημαρχείο Πατρέων

 

«Ανοίξτε την αγορά, θωρακίζοντας τα μαγαζιά», φώναζαν οι επαγγελματίες στον Στέλιο Πέτσα.

 

Επίσης, οι έμποροι της Πάτρας από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και διαδηλώνουν κατά την απόφαση της κυβέρνησης. Ζητούν την άμεση άρση της απόφασης της κυβέρνησης για την απαγόρευση της λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς δεν αντέχουν άλλο, όπως υποστηρίζουν.

Η ανακοίνωση όπου το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει:

«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο και στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο.

-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

Πληροφορίες από tempo24.news

Φωτογραφίες/ Βίντεο: tempo24.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης