Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν πριν από λίγο οι πρώτοι 35 επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία μετά τον συναγερμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από τον εντοπισμό μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αεροπλάνο έφτασε 13:20 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να εξέλθουν από τον αερολιμένα, καθώς έπρεπε όλοι επιβάτες να υποβληθούν σε rapid tests.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, που είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη αλλά πηγαίνει στην Αγγλία για δουλειές, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι θα μπει σε καραντίνα επτά ημέρες όπως προβλέπεται, ενώ σημείωσε ότι στη Μεγάλη Βρετανία δεν υπήρχε ανησυχία σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού. «Το κλίμα ήταν γιορτινό, ήταν παντού στολισμένα, οι κάτοικοι τηρούσαν τα μέτρα με τις αποστάσεις αλλά δεν θα έλεγα ότι ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη μετάλλαξη του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μόλις έμαθε ο κόσμος για την αυστηροποίηση των μέτρων, βγήκαν πολλοί περισσότεροι έξω για να ψωνίσουν».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τηρούσαν τα μέτρα στην Αγγλία»

Ο Ζαφείρης Δεληγιώργης, που ταξίδεψε από την Αγγλία στην Ελλάδα, τόνισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων δεν τηρούσε τα μέτρα και ήταν αναμενόμενο να κλείσουν όλα. «Δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ευτυχώς δεν δυσκολεύτηκα να ταξιδέψω στην Ελλάδα, ωστόσο περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία αποφασίστηκαν χθες Κυριακή 20 Δεκεμβρίου σε έκτακτη σύσκεψη στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

»Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

»Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Πηγή: thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης