Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο εφοριακοί στην Κερκίνη το Σάββατο 31 Αυγούστου, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν στοχευμένο έλεγχο σε κατάστημα εστίασης, εξέδωσε ο Σύλλογος Εφοριακών Σερρών.

Οι εφοριακοί ζητούν από την Πολιτεία «την πλήρη προστασία μέσω της θέσπισης αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, της δημιουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχων με αστυνομικούς σε περιπτώσεις ελέγχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν οι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Σερρών στις 31/8/2019, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου, σε ένα κατάστημα μαζικής εστίασης Σερρών. Το γεγονός ότι αυτή η πρωτοφανής και αναίτια επίθεση από τους πελάτες του καταστήματος εκδηλώθηκε κατόπιν «παρότρυνσης» του ελεγχόμενου φορολογούμενου αναδεικνύει την έλλειψη κουλτούρας και φορολογικής συνείδησης από μερίδα φορολογουμένων, η οποία μπορεί να μετατρέψει έναν τυπικό έλεγχο σε μία πραγματική κόλαση άνευ προηγουμένου και υποψίας.

Ύβρεις, προπηλακισμοί και εγκλεισμός σε περιορισμένο χώρο που υπέστησαν οι συνάδελφοί μας από μεγάλο πλήθος εξαγριωμένων ανθρώπων έθεσαν σοβαρά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Πραγματικά από θαύμα και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και τους ευχόμαστε την ταχεία επούλωση των ψυχικών και σωματικών τους τραυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εφοριακοί υπάλληλοι μάχονται καθημερνά κατά της φοροδιαφυγής επιβάλλεται να αλλάξουν και γι’ αυτό απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας.

Ζητάμε από την πολιτεία την πλήρη προστασία μέσω της θέσπισης αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, της δημιουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχων με αστυνομικούς σε περιπτώσεις ελέγχων που διενεργούνται σε απομακρυσμένες απομονωμένες περιοχές ή σε περιπτώσεις που οι ελεγχόμενοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά κατά το παρελθόν.

Επίσης ζητάμε από την πολιτεία τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και υπέρ της ανάδειξης του ρόλου των εφοριακών και των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ζητάμε από τους πολίτες να κατανοήσουν το έργο που επιτελούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και οι εφοριακοί υπάλληλοι και να μη μας αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους, διότι καθήκον μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή το συμφέρον όλων των πολιτών.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης