Έναν ειδικό μηχανισμό, δικής του επινόησης, παρουσιάζει στους αναγνώστες του zougla.gr o εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος που επιτρέπει την παραγωγή ρεύματος εύκολα και ανέξοδα από όλους τους πολίτες στα σπίτια τους! Το βάρος του συγκεκριμένου μηχανισμού κυμαίνεται από 1 έως 3 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του είναι μόλις 30cm x 4cm, με τα εξαρτήματα του να είναι πάμφθηνα και εύκολα προμηθεύσιμα από παντού. Η ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να παράγει η συσκευή είναι μικρής ισχύος (140 Watt το 24ωρο), αλλά ικανή να φορτίζει σε μακροχρόνια βάση τους ηλεκτρικούς συσσωρευτές, κάτι που γινόταν μέχρι σήμερα είτε με ήπιες μορφές ενέργειας είτε μέσω της ΔΕΗ.

«H ενέργεια που παράγεται από τη συσκευή απορροφάται από τους συσσωρευτές (μπαταρίες) του οικήματος που είναι προς φόρτιση, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται καμία άλλη γνωστή μορφή ενέργειας, όπως είναι τα υγρά καύσιμα, ο ήλιος (ηλιακά πάνελ) ή ο αέρας (ανεμογεννήτρια)», τονίζει ο εφευρέτης στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μηχανισμός τοποθετείται εύκολα σε οποιαδήποτε βρύση

Από τη ροή του νερού δημιουργείται ενέργεια που ηλεκτροδοτεί τη λάμπα

Συγκεκριμένα, η συσκευή διαθέτει μια ειδική γεννήτρια που συνδέεται σε συσκευές νερού (κεντρική σωλήνα νερού, βρύση, λουτρό) και από τη ροή του ύδατος δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και τα υδροηλεκτρικά έργα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μηχανισμός αποτελείται από φθηνά υλικά
 
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν πολλές τέτοιες συσκευές στις κατοικίες μας, ώστε να αυξηθεί η ισχύς σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός, ενώ εναλλακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί ξεχωριστά για μικροκαταναλώσεις στο σπίτι μας, όπως είναι η φόρτιση συσκευών και μπαταριών. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί σε κεντρικό υδρευτικό αγωγό, προσφέροντας περισσότερη ενέργεια για ολόκληρη την πολυκατοικία. 

​O Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει τη συσκευή μπροστά στην κάμερα και εξηγεί αναλυτικά από ποια μέρη αποτελείται, καθώς και πώς μπορεί να λειτουργήσει στα σπίτια μας
O Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει τη συσκευή μπροστά στην κάμερα και εξηγεί αναλυτικά από ποια μέρη αποτελείται, καθώς και πώς μπορεί να λειτουργήσει στα σπίτια μας. «Οποιοσδήποτε μπορεί να το κατασκευάσει και όποιος χρειαστεί τη βοήθειά μας θα του την παράσχουμε αφιλοκερδώς, θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να το κατασκευάσει. Ίσως βοηθήσουμε έτσι να… ξυπνήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας» σημείωσε ο Πέτρος Ζωγράφος με νόημα.

Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσιάζει με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού

Δείτε τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας της συγκεκριμένης συσκευής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες σε βίντεο-παρουσίαση του ίδιου του εφευρέτη:

Ο μηχανισμός παρουσιάστηκε και στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, την Πέμπτη 18/1/2016. Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης