«Έφυγε» από τη ζωή, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Νικολάου, έπειτα από σοβαρή εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη για την αποκατάσταση ρήξης θωρακικής αορτής.

Σύμφωνα με το candianews.gr, o 61χρονος πανεπιστημιακός είχε εισαχθεί εσπευσμένα λίγες ώρες νωρίτερα στο χειρουργείο του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, τελικά δεν τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Νικολάου είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου 1954. Πήρε το Διδακτορικό του το 1982 από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Ηταν ερευνητής στo Ερευνητικό Κέντρο Watson της IBM στα Yorktown Heights στις ΗΠΑ. Δίδαξε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, του οποίου υπήρξε πρύτανης από το 2000 μέχρι το 2004, διαδεχόμενος την αείμνηστη Χριστίνα Σπυράκη. Υπήρξε επίσης αντιπρύτανης από το 1996 μέχρι το 1999.

Σε δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου αναφέρει:

«Με συντριβή αναγγέλλω στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου και ακριβού φίλου Χρήστου Νικολάου, πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος. Οι σκέψεις μας στις πολυαγαπημένες του Βασιλική και Λουκία».
 
Σε ψήφισμά της η Κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης