Τραγανά κεράσια, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και τυρί μπάτσο θα «κατακλύσουν» από σήμερα έως και την Κυριακή 19 Μαΐου την 1η Γαστρονομική Έκθεση της Έδεσσας και είναι έτοιμα να κερδίσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα τοπικά προϊόντα σχεδιάζουν δυναμική «εισβολή» στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα της περιοχής, καθώς θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό, το οποίο θεσμοθετείται και αναγνωρίζεται διεθνώς ως Greek Breakfast.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 1η Γαστρονομική Έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι δρόμοι της γαστρονομίας του Καϊμακτσαλάν» και πραγματοποιείται στο Πάρκο Καταρρακτών.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Δήμος του Καβαντάρτσι από την ΠΓΔΜ. Ο Δήμος της Έδεσσας συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο δήμο, που είναι φημισμένος για τα κρασιά του, και στο πλαίσιο μιας καλύτερης συνεργασίας σχεδιάζονται -και από τις δύο πλευρές- συνταγές που να συνδυάζουν τα κρασιά με τα κεράσια.

Παράλληλα, με τη γαστρονομική έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε παραδοσιακό νερόμυλο της πόλης καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο «Οι δρόμοι του κερασιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες της Έδεσσας θα εκθέσουν, για τις επόμενες 20 ημέρες, έργα εμπνευσμένα από την τοπική ταυτότητα και την ιστορία του κερασιού.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης