Στο πορτοκαλί παραμένει η Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, η εικόνα της Ελλάδας παραμένει καλή σε σύγκριση με την πλειοψηφία των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης. Χρωματισμένες πορτοκαλί είναι, επίσης, η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία, ενώ πράσινη είναι μόνο η Ισλανδία. Επίσης, η χώρα μας έχει μία από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης που παραμένουν πράσινες, τα νησιά του Ιονίου, τα οποία ξεχωρίζουν στο χάρτη μαζί με περιοχές στα βόρεια της Σκανδιναβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύγκριση, πάντως, με τον προηγούμενο χάρτη του ECDC, η χώρα μας είδε περισσότερες περιοχές να αλλάζουν προς το χειρότερο, αφού πριν από μία εβδομάδα πράσινες περιοχές ήταν και η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η επιδείνωση αυτή επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων εδώ και λίγες μέρες.

Για ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει πράσινη με ποσοστό κάτω από 4%. Μαζί της είναι η Αυστρία, μεγάλο μέρος της Ιταλίας, η Ισλανδία, η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και το Λουξεμβούργο.

Δείτε τους χάρτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης