Απάτη-μαμούθ σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αγρίνιο εξιχνίασε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συλλαμβάνοντας 41χρονη που είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 684.193,68 ευρώ.

Η συλληφθείσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα ήταν τοποθετημένη στο πόστο του ταμείου. Εκμεταλλευόμενη τη θέση της υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών και τα τοποθετούσε στον προσωπικό της λογαριασμό αλλά και σε λογαριασμούς άλλων προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το thebest, η δράστις φέρεται να δήλωσε εθισμένη στον τζόγο, ενώ στην οικία της βρέθηκε πλήθος αιτήσεων πληρωμής – αντιτύπων για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων. Επισημαίνεται πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες της τράπεζας.

Η δράση της 41χρονης ξεκίνησε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο του 2012. Είχε εντοπίσει λογαριασμούς πελατών της τράπεζας και κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν τη δυνατότητα για συνεχή προσέλευσή τους στην τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες τραπεζικές εργασίες και κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της 41χρονης, ύστερα από εσωτερικό έλεγχο της αρμόδιας Διεύθυνσης της τράπεζας, από την οποία προέκυψαν ενδείξεις της απάτης. Κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στο Αγρίνιο και, όπως διαπιστώθηκε, η 41χρονη για να συγκαλύψει τη δράση της αλλά και για να έχει μελλοντική πρόσβαση στα χρήματα της υπεξαίρεσης, τα κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Εκτιμάται πως η υπάλληλος κατάφερε να υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 684.193,68 ευρώ. Επιπλέον, εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα 16 φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα 16 έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορα άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης