Οι δράσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η εθελοντική αιμοδοσία της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο (Λ. Αθηνών 17) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στη Θησείο (Επταχάλκου 2) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ..

Την δράση υποστηρίζουν επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόπος μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνονται τα εξής:

«Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία ο σχετικός αριθμός του SMS για την μετακίνηση με σκοπό την προσφορά αίματος, πλάσματος ή αιμοπεταλίων, οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινούνται για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία ή από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης