Έθαψε 500ευρα για να μην του τα κλέψουν και, όταν πήγε να πληρώσει, του είπαν πως είναι πλαστά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 14:47
Έθαψε 500ευρα για να μην του τα κλέψουν και, όταν πήγε να πληρώσει, του είπαν πως είναι πλαστά

Φοβήθηκε τους διαρρήκτες, έκρυψε τα λεφτά του, κυρίως 500ευρα, στον κήπο και, όταν τα ανέσυρε για να πάει με την οικογένεια του διακοπές στην Κρήτη σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Σταλίδα, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μια απίστευτη περιπέτεια, που λίγο έλειψε να του στερήσει την ελευθερία του.

Κατηγορήθηκε ως παραχαράκτης, αφού όλα τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του θεωρήθηκαν πλαστά από τις Αστυνομικές Αρχές με βάση τη «γνωμάτευση» μηχανήματος ελέγχου γνησιότητας σε μίνι μάρκετ.

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία 48χρονου Ιταλού επιχειρηματία, η υπόθεση του οποίου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η είδηση έκανε τον γύρο της Ελλάδος, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 12.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, που τότε θεωρήθηκαν πλαστά.

Ο δικηγόρος του 48χρονου κ. Βαγγέλης Φανουργάκης ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες διαβιβάστηκε την Δικαιοσύνη το πόρισμα του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αποφαίνεται ότι τα χαρτονομίσματα είναι γνήσια, αλλά ακατάλληλα για κυκλοφορία. Η εναπόθεσή τους στο χώμα δυστυχώς τα αχρήστευσε.

Η δήλωση του κ. Φανουργάκη:

Ο εντολέας μου παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, ο οποίος του απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Από αυτές κινδύνευε με προφυλάκιση δεδομένου ότι είναι αλλοδαπός και δεν έχει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα. Τελικά του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αποχώρησε για την χώρα του.

Προ ολίγων ημερών παραλάβαμε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης από την οποία προέκυψε ότι όλα τα χαρτονομίσματα ήταν γνήσια, έγκυρα και ισχυρά αλλά ακατάλληλα για κυκλοφορία δεδομένων των αλλοιώσεων που είχαν υποστεί όταν βρίσκονταν σε χωμάτινο έδαφος για μεγάλη χρονική περίοδο. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει αφενός την έλλειψη κατάλληλης υποδομής στα Αστυνομικά Τμήματα για να κρίνουν άμεσα και ορθά για την εγκυρότητα χαρτονομισμάτων με αποτέλεσμα να αποδίδονται εσφαλμένες κατηγορίες και αφετέρου τη φθορά που τελικά υπέστησαν τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν εντός του χωμάτινου εδάφους, τακτική που ως γνωστό πολλοί συντοπίτες μας έχουν εφαρμόσει.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 15:07