Επιμένει το δριμύ ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κατά τόπους επικρατεί ισχυρός παγετός, με τον υδράργυρο στη Φλώρινα να κάνει «βουτιά» στους -16 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν σε περιοχές της Κοζάνης και ειδικότερα στην Κοιλάδα (-19 βαθμοί), στο Μεσόβουνο, την Κίτρινη Λίμνη και τη Βλάστη (-17 βαθμοί Κελσίου). Επίσης στους -15 βαθμούς η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας και στους -14 στην Πτολεμαΐδα και στο Νευροκόπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, δηλαδή ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο.

Αρνητικές τιμές καταγράφονται από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος έδειξε νωρίτερα -1 βαθμό Κελσίου. Παρόμοιες είναι οι θερμοκρασίες και στη Θράκη, με τη χαμηλότερη της ημέρας να καταγράφεται στο Διδυμότειχο (-7 βαθμοί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας και μόνο σε κάποια ορεινά σημεία της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Πέλλας απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης