«Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές της Ελένης Τοπολούδη στα χέρια των δύο κατηγορουμένων ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης, επικαλούμενος όσα του είχε πει ο 21χρονος Ροδίτης, λίγα 24ωρα μετά το στυγερό έγκλημα.  

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε ακούσει την ανατριχιαστική αφήγηση της άγριας δολοφονίας, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, από τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο οπότε και συνελήφθη στη συνέχεια, αποκάλυψε στο δικαστήριο όσα του είχε πει ο κατηγορούμενος τρεις ημέρες μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου είπε (ο κατηγορούμενος) ότι πήγαν και οι τρεις (οι δύο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δύο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός τής τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και τη χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και, επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Αναφερόμενος στα βασανιστήρια που υπέστη η άτυχη φοιτήτρια, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι να ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη καθώς «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», υπογράμμισε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο.

Επιθετική όμως ήταν, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, η συμπεριφορά του 21χρονου Ροδίτη και στο Λιμεναρχείο, όπου «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε κ.ά.», ενώ ο δεύτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός» και ήσυχος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία πάντως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα με καθυστέρηση δύο ωρών, επειδή δεν υπήρχαν το πρωί οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων, κατά τον έλεγχο όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Η εισαγγελέας δήλωσε μάλιστα ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την έλλειψη ειδικής μέριμνας γι΄ αυτό από την πλευρά της αστυνομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης