Zougla newsroom

Ένας 18χρονος που για να ξεφύγει έκανε… παρκούρ από σπίτι σε σπίτι στην Ομόνοια, ο «Σάκης ο μασκαράς» και ο «Πάνος με το τατουάζ ΑΚ47» είναι τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Τούρκου οδηγού φορτηγού στις αρχές του περασμένου Απριλίου στη θέση «Δύο Πεύκα» στον Ασπρόπυργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι όπως ήμουν μέσα στην νταλίκα και πάλευα και έψαχνα κιόλας, ο… με ακούμπησε και εγώ έπεσα με το μαχαίρι πάνω στον νταλικέρη και τον κάρφωσα με το μαχαίρι. Δεν κατάλαβα ότι τον κάρφωσα πολύ, νόμιζα ότι τον είχα γρατζουνίσει» είπε ο παρκουρίστας μιλώντας στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Αποκάλυψε ότι και ο ίδιος και οι συνεργοί του ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και παραδέχτηκε, με κυνικό τρόπο, ότι σκότωσαν τον οδηγό για λίγα ευρώ. «Μέσα στο τσαντάκι βρήκαμε 150 ευρώ και τα μοιράσαμε, εγώ πήρα 25 ευρώ. Το μαχαίρι το πέταξα σε ένα ποτάμι». Όμως το σημείο όπου άφησε άφωνους τους αστυνομικούς ήταν όταν τους είπε ότι μετά το περιστατικό πήγε… για ύπνο σαν να μην είχε γίνει το παραμικρό. Την επόμενη μέρα, τον ξύπνησε η αδελφή του, που είχε δει στην τηλεόραση για τη δολοφονία του οδηγού, και τον ρώτησε τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ και αν μαζί με τους φίλους του είχαν κάνει κάτι κακό.

«Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη. Δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν, δεν είμαι φονιάς. Λυπάμαι πολύ γι΄ αυτό που έγινε» φέρεται να είπε ο νεαρός, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μαχαίρωσε τον 51χρονο οδηγό φορτηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος οδηγός, που είχε έρθει στη χώρα μας για να φορτώσει εμπορεύματα, δεν πήρε στα σοβαρά την προειδοποίηση υπαλλήλου εταιρείας, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «γίνονται πολλές ληστείες και επιθέσεις στην περιοχή», και αποφάσισε να περάσει τη νύχτα του στο εν λόγω επικίνδυνο σημείο. Όταν οι πέντε κατηγορούμενοι τον πλησίασαν, εκείνος κατέβηκε από την νταλίκα κρατώντας έναν φακό και ένα μαχαίρι. Συνεπλάκη μαζί τους ενώ του πετούσαν πέτρες. Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους του πήρε το μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα καθώς του κατάφερε δύο μαχαιριές.

Δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν μόνοι τους στην αστυνομία και, όπως διαπιστώθηκε, ένας από αυτούς το 2018 και το 2019 είχε συλληφθεί, αφού με άλλα τρία άτομα λήστευαν οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων. Ο τέταρτος εντοπίστηκε σε καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, υποστήριξε: «Είναι από τις λίγες φορές που το προανακριτικό υλικό οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα όσον αφορά τη συμμετοχή του πρώτου κατηγορουμένου και εντολέα μου! Η ανάκριση είναι εκείνη που θα αναδείξει την πραγματική συμμετοχή του καθενός, τη συμμετοχική δράση, τον δόλο όσον αφορά το αποτέλεσμα και τις άλλες παραμέτρους όσον αφορά την ποινική μεταχείριση της πράξης, της ανηλικότητας, της μεταμέλειας, τη συνολική στάση και συμπεριφορά, αλλά και πιθανές ευθύνες άλλων όσον αφορά την πραγματική διάσταση της υπόθεσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης