Σε πλήρη λειτουργία επιχειρούσαν από νωρίς το απόγευμα αμέσως μετά την ύφεση της κακοκαιρίας, στη Μάνδρα και την Εθνική οδό, επτά συνεργεία της Περιφέρειας και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλότητα, ανοίγοντας τους πλημμυρισμένους και κλεισμένους δρόμους από τους όγκους των φερτών που «κατέβασαν» οι χείμαρροι της απογευματινής σφοδρής νεροποντής στην περιοχή.

Ταυτόχρονα με άλλα συνεργεία και μηχανήματα έργου, η Περιφέρεια επιδόθηκε σε έναν αγώνα για την άρση της επικινδυνότητας που παρουσίαζε η πόλη, με τοποθετήσεις πρόχειρων υποστυλώσεων και αντιστηρίξεων στα σπασμένα τοιχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παρέμβασης, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, αμέσως στις 4.30 μ.μ και ενώ είχαν αδειάσει οι δρόμοι από τα νερά των χειμμάρων, «άρχισε η τοποθέτηση των υποστυλωμάτων εκατέρωθεν της οδού Κοροπούλη» στην οποία σημειώθηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, καθώς δέχθηκε τον κύριο και όγκο του νερού που έφερνε με ορμή το ρέμα από το βουνό. Η τοποθέτηση των υλικών – διευκρίνισε ο κ Καπάταης – είναι ένα πρώτο και πρόχειρο μέτρο προκειμένου να άρουμε την επικινδυνότητα για ανθρώπους ή οχήματα που μπορεί να προκληθεί από ‘ξηλωμένο’ ή σπασμένο τοιχίο».

Τα υπόλοιπα συνεργεία όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα, μαζί με συνεργεία του δήμου, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα φερτά ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Ωστόσο, η βασική δύναμη τους επιχειρούσε με συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, να απαντλήσει τα νερά και να απομακρύνει τα υλικά που είχαν σωρεύσει οι χείμαρροι επί της Εθνικής Οδού στο ύψος της γέφυρας «Παραδείσου» προς Ελευσίνα και στο ύψος του Ασπροπύργου προς Μάνδρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
 Σε επιφυλακή Μάνδρα και Μαγούλα για δεύτερη νύχτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης