O 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός από την οπαδική συμπλοκή στο ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς στη λεωφόρο Λαυρίου στο Μαρκόπουλο τον Μάρτιο του 2007, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου και για την οποία είχε καταδικασθεί ως ένας από τους αυτουργούς, και ο 31 ετών γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, είναι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 23.20 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό, με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης σε ηλικία μόλις 22 ετών, τον Μάρτιο του 2007, παίρνει μέρος σε μια από τις πιο φονικές οπαδικές συμπλοκές με θύμα τον συνομήλικο του Μιχάλη Φιλόπουλο. Δούλευε σαν οδηγός ταξί και με ύψος 1,80 έχοντας τα μαλλιά του «καρφάκια» ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος μέσα από τα δεκάδες βίντεο που είχαν βρεθεί στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκανς. Την ημέρα των επεισοδίων δεν φορούσε κράνος και κρατούσε ένα μαχαίρι. Ο Ρουμπέτης, οργανωμένος στον σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στη Νίκαια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μαζί με άλλους συγκατηγορούμενους του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον κτύπησαν (σ.σ. τον Μιχάλη Φιλόπουλο) επανειλημμένα στο κεφάλι την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Ρουμπέτης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί. 

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2007 ο Βασίλης Ρουμπέτης δίνει μέσα από τη φυλακή συνέντευξη στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που διεξήγαγε τότε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τις φυλακές.

Δείτε το απόσπασμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης