Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης,

Φωτογραφίες-Βίντεο:Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν στις 02:00 τα ξημερώματα, έπειτα από τις παραινέσεις των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προηγήθηκε

Λίγο πριν το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, το οποίο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξαιτίας των χθεσινών περιστατικών, στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ είχε μαζευτεί κόσμος που δεν ήθελε να αποχωρήσει.

Περισσότερα από 100 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και αρνούνταν να φύγουν, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπήρξε ένταση, παρά μόνο συνθήματα από τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν σημειώθηκαν επεισόδια. 

Μερικοί κάτοικοι πρότειναν να αναλάβουν οι ίδιοι την «εκκένωση» της πλατείας, αρκεί, όπως είπαν, πρώτα να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο. Ο επικεφαλής των αστυνομικών απάντησε πως, εφόσον αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι, δεν έχει κανέναν λόγο παραμονής η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους πολίτες να αποχωρήσουν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού, όμως οι κάτοικοι έδειχναν απρόθυμοι. Πέντε φορές τουλάχιστον ακούστηκε από τα μεγάφωνα των περιπολικών η έκκληση για την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, ενώ η απάντηση ήταν κάθε φορά συνθήματα κατά της αστυνομίας. 

Παρακολουθήστε βίντεο από την κάμερα του zougla.gr:

 

 

 

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν μαζευτεί στην πλατεία

 

Η στιγμή της αποχώρησης των δυνάμεων της αστυνομίας: 

 

 

Συνθήματα από τον κόσμο στην πλατεία: 

 

Το σύνθημα από τα μεγάφωνα των περιπολικών:

 

Δείτε εικόνες που δείχνουν κόσμο που έχει μαζευτεί στην πλατεία:

 

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην πλατεία: 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης