Δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που πιστοποιήθηκαν στο Κ.Υ. Ραφήνας. Πρόκειται για δύο αδελφές που διατηρούν παραθεριστική κατοικία στον οικισμό «Αύρα» της Ραφήνας, οι οποίες παραβιάζοντας τους κανόνες κυκλοφορίας, ήρθαν απ’ το Περιστέρι, όπου η μόνιμη κατοικία τους, τέλος της περασμένης βδομάδας.

Οι δύο γυναίκες λίγες μέρες μετά την εγκατάστασή τους στη Ραφήνα, παρουσίασαν ύποπτα  συμπτώματα και επισκέφτηκαν το Κ.Υ. Ραφήνας, δηλώνοντας αρχικά ως τόπο μόνιμης κατοικίας τους τη Ραφήνα. Στο Κ.Υ. τους έγινε το τεστ που αποδείχτηκε θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν τούτου ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος που απέδειξε ότι όχι μόνο ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους είναι το Περιστέρι, αλλά και το ότι είχαν επαφή με την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου τους είχε γίνει τεστ που βγήκε αρνητικό.

Τότε οι δύο κυρίες αποφάσισαν για περισσότερη ασφάλεια να μετακομίσουν στην εξοχική τους κατοικία στη Ραφήνα, όπου ελάχιστες μέρες μετά εμφανίστηκαν τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα που τις οδήγησαν στο Κ.Υ. για τα περαιτέρω.

Στις δύο γυναίκες συστάθηκε να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όπως έγινε προ 2 μηνών με δύο κατοίκους οικισμών του Πικερμίου, οι οποίοι τήρησαν απόλυτα την καραντίνα και δεν υπήρξε καμιά συνέπεια. Όμως με τις δύο κυρίες και την προϊστορία τους, κανείς δεν είναι σίγουρος αν τηρήσουν ευλαβικά την  καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου ο δήμαρχος Ρ-Π Ευάγγελος Μπουρνούς ζήτησε απ’ τον διοικητή ασφαλείας του Α.Τ. Ραφήνας να ελέγχεται σε τακτά διαστήματα η τήρηση της καραντίνας απ’ τις δύο γυναίκες. Το πρόστιμο που προβλέπεται αν παραβιαστεί η καραντίνα ανέρχεται στις 5000 ευρώ.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα με ποιους ήρθαν σε επαφή οι δύο γυναίκες πριν διαγνωστούν φορείς του ιού, λόγω της ανεύθυνης όπως έχει διαπιστωθεί συμπεριφοράς τους.

Η δημοτική αρχή επίσης προέβη σε απολύμανση των χώρων του Κ.Υ. Ραφήνας ώστε να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Πηγή: kirkinews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης