Σε λευκό κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η Αττική, λόγω της επέλασης της «Μήδειας», στα λευκά έχει ντυθεί και ο Δήμος Αμαρουσίου. Και αν για τα παιδιά το χιόνι είναι παιχνίδι και χαρά, για τη δημοτική Αρχή είναι μια διαρκής προσπάθεια ώστε να κρατηθεί η πόλη ανοιχτή και λειτουργική.

«Δίνουμε μάχη με τον χιονιά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και συνεχίζει: «Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται στο πόδι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τα συνεργεία είναι στους δρόμους και επιχειρούν διαρκώς και προς το παρόν έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς. Ρίχνουμε αλάτι συνεχώς, όμως, με τη συνεχή χιονόπτωση, μετά από μία ώρα μπορεί να χρειαστεί να ξαναρίξουμε. Από τη 01:30 τη νύχτα καθαρίζουμε διαρκώς όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία είναι σε 24ωρη βάση επί ποδός. Οι άνθρωποι του δήμου δίνουν όλη τη νύχτα κανονική μάχη και το ίδιο θα κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους, ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κρατήσει μαζί με την Περιφέρεια την Κηφισίας ανοιχτή, αλλά και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αυτό θα προσπαθήσουμε όλη την ημέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτό και τον δρόμο για το Σισμανόγλειο και φυσικά για το Κέντρο της Helexpo. Υπάρχουν και τα συνεργεία που δουλεύουν για τα δέντρα. Έχουμε πτώση τεσσάρων δέντρων στον δήμο και ήδη επιχειρούμε για την απομάκρυνσή τους, αν και δημιουργούνται πολλές δυσκολίες με τον αέρα και τον χιονιά».

Ο δήμος έχει ορίσει και θερμαινόμενο χώρο, στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, για όποιον έχει ανάγκη, και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκεί δύο άνθρωποι.

«Θα είναι δύσκολο και το επόμενο διήμερο, γιατί μετά το χιόνι θα ακολουθήσει ο πάγος. Το χιόνι είναι φιλικό, όμως ο πάγος είναι επικίνδυνος και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή. Τα συνεργεία μας δεν θα σταματήσουν να επιχειρούν» τονίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης