Με μία εκδοτική αστοχία μεγάλου διαμετρήματος και μία εκ των υστέρων υποβοηθητική κίνηση επανόρθωσης η εφημερίδα «Κόντρα» προσπάθησε να «πουλήσει» άμεση εμπλοκή του πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Τελικά και πέρα από τις εκδοτικές αστοχίες της εφημερίδας, η οποία παραπέμπει στον «δαίμονα του τυπογραφείου» για την μη εκτύπωση της σελίδας με το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο ωστόσο αναγγέλλεται φαρδιά πλατιά στο πρωτοσέλιδο, η πραγματικότητα είναι αρκετά έως πολύ διαφορετική από της εκδοχής που επιχειρήθηκε να προωθηθεί ως «αποκλειστικό ρεπορτάζ».

Τελικά ναι, ο Μανώλης Σφακιανάκης παραπέμπεται σε δίκη, σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, για κατάχρηση εξουσίας διότι ενημέρωνε τον Σωκράτη Γκιόλια για επικείμενους ελέγχους των διωκτικών αρχών και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της οποίας ήταν προϊστάμενος (Ο Σφακιανάκης) και όλα αυτά όχι μία αλλά πολλές φορές. Ο Μανώλης Σφακιανάκης κατηγορείται για υπόγεια και διαρκή συνεργασία με τον διαχειριστή του Blog «Τρωκτικό» τον Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «Σέκτα Επαναστατών» σύμφωνα με επίσημο πόρισμα των διωκτικών αρχών, δηλαδή της Αντιτρομοκρατικής. Για ποιόν λόγο άραγε ο αξιωματικός της αστυνομίας συνεργαζόταν με έναν διαχειριστή ενός Blog; Λόγω ιδιοτέλειας διότι είχε συμφέροντα; Διότι «προστάτευε» τον διαχειριστή του Blog «Τρωκτικό» από τις επιπτώσεις των «αποκαλύψεων» του; Όλα είναι πιθανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχε δηλαδή μία σχέση μεταξύ του δημοσιογράφου και του αξιωματικού της αστυνομίας η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί και να εξηγηθεί ποικιλοτρόπως αλλά μέχρις εκεί.

Τώρα σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους, ο Μανώλης Σφακιανάκης μάλλον δεν θα οδηγηθεί στο δικαστήριο αφού λόγω αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα απαλλάσσεται. Άλλωστε δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είπαμε για τυπικούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας. Πάντα.

Τώρα, διάφοροι φιλόδοξοι και πάντα επίδοξοι «αναλυτές» επιχειρούν να ερμηνεύσουν και κατόπιν να εξάγουν συμπεράσματα περί της δολοφονίας Γκιόλια βασιζόμενοι ή εκμεταλλευόμενοι τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας τα οποία μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά. Αν ήταν θα είχαν οδηγήσει στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών γύρω από τη δολοφονία αλλά και στους πραγματικά εμπλεκόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τώρα τον Μανώλη Σφακιανάκη φαίνεται πως και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, εντάσσεται στους «αναλώσιμους» που συγκαταλέγονται στις «απώλειες» στο πλαίσιο του εσωτερικού και αμείλικτου πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο περίπου χρόνια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. Ένας πόλεμος που άρχισε με τη δολοφονία στο Χαϊδάρι του επιχειρηματία-ταμία, ο οποίος και ήταν η ορατή κορυφή του παγόβουνου για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο εντός και γύρω του ελληνικού «Βαθέος Κράτους» με απώλειες εκατέρωθεν οι οποίες σχεδόν πάντα είναι και ασύμμετρες. Αλλά αυτά όλα είναι παιχνίδια με καθοδηγούμενα ρεπορτάζ και παραπληροφορημένους δημοσιογράφους που οδηγούν στην αποπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Διότι αυτό είναι πάντα το ζητούμενο του κάθε «Βαθέος Κράτους» και των παραφυάδων του, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης