Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Αθηναίων και το ελληνικό Δημόσιο για να ζητήσουν το διορισμό προσωρινής διοίκησης στο Γηροκομείο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, επισήμανε ότι αποτελεί ηθική ευθύνη «να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανακτήσει το Γηροκομείο, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και φερεγγυότητα, το ρόλο του». Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «νέα αρχή, που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πλήρη στήριξη τους εξέφρασαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «σημαντική απόφαση», τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος πρέπει να είναι «το ίδρυμα να μπορέσει να επιστρέψει σε συνθήκες ομαλότητας και δημοκρατικής λειτουργίας. Σήμερα, είπε, φιλοξενούνται μόνο 120 άτομα ενώ θα μπορούσε να είχε 400. Ακόμη ζήτησε να αξιοποιηθούν και τα 800 ακίνητα που του ανήκουν.

Ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε ότι το μήνυμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι «ενωμένοι στηρίζουμε το Γηροκομείο για να γυρίσει σελίδα» εκφράζοντας την στήριξη του, στην πρωτοβουλία του Δημάρχου. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, έκανε λόγο για «εξαιρετικά σημαντική απόφαση» και «βήμα να εμπλακεί ο δήμος ακόμη περισσότερο σε μια σημαντική δομή προς όφελος της τρίτης ηλικίας». Επίσης χαρακτήρισε σημαντική την «εμπλοκή του κράτους» επισημαίνοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των 800 ακινήτων του. Ο επικεφαλής της παράταξης, «Αθήνα το Σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, ανάφερε ότι «μέχρι τώρα υπήρξε η απόλυτη αδιαφορία» και υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της παρέμβασης και του ελέγχου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή για το Γηροκομείο της Αθήνας» και ζήτησε «να περάσει στο δημόσιο».

Τέλος, η Ντίνα Ρέππα, επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα Ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ- κεφάλαιο», ανάφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια Κράτος και Περιφέρεια δεν έπραξαν τίποτε και άφησαν το Γηροκομείο να συρρικνώνεται. Επίσης είπε λόγω της μεγάλης περιουσίας του «βρίσκεται αντιμέτωπο και με τις ορέξεις μεγάλων συμφερόντων» και ζήτησε «να περάσει στο δημόσιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης