Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των διακοπών, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας καλούν τους πολίτες σε διήμερη δράση ανακύκλωσης γνώσης.

Για την αποτροπή του φαινομένου των σχισμένων και καμένων σχολικών βιβλίων και για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών συλλέγουν για ένα διήμερο στο κέντρο της πόλης σχολικά βιβλία και, κυρίως, σχολικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει το thessalianews, από τα πρώτα, όσα είναι καθαρά θα επιστραφούν σε σχολεία, ενώ όσα είναι κατεστραμμένα θα δοθούν για ανακύκλωση. Τα βοηθήματα θα δοθούν σε οικογένειες που δεν διαθέτουν χρήματα για καινούργια ή επιθυμούν να τα ανταλλάξουν με άλλα δικά τους.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει η πρώτη περιοδική υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη της πόλης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε διάφορες περιόδους του χρόνου θα μπορούν πολίτες να προσφέρουν λογοτεχνικά βιβλία ή δοκίμια και να τα ανταλλάσσουν με ίδιο αριθμό άλλων που θα βρίσκουν στους πάγκους.

Η αρχή γίνεται αυτήν την περίοδο όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε βιβλία λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Στο εγχείρημα αυτό των Ενεργών Πολιτών Λάρισας συμμετέχουν με προσφορά βιβλίων η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας καθώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διήμερο «δώσε – πάρε» βιβλίων θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου (19.00 – 22.00) και το Σάββατο 15 Ιουνίου (10.00 -13.00) στην πλατεία Ταχυδρομείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης