«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν sms για εκκένωση της περιοχής» είπε σε συνέντευξή του την Παρασκευή ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

«Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει», τόνισε ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον ρ/σ Realfm 97,8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει» είπε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με το σχέδιο της εκκένωσης, ο δήμαρχος Ραφήνας επεσήμανε: «Μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου δεν έχει αυτό το σχέδιο εκκένωσης για το οποίο μιλάτε. Υπάρχει όμως ο Ξενοκράτης, ένα σχέδιο εκκένωσης. Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».

«Τη δοκιμή δεν την κάνω εγώ. Δεν γίνεται σε κάθε περιοχή. Μας φώναξε η πυροσβεστική  – νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου – και κάναμε άσκηση», είπε ο κ Μπουρνούς και συμπλήρωσε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγινε δοκιμή στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν την δίνει ο δήμαρχος, αλλά το πυροσβεστικό σώμα», διευκρινίζοντας πως ένα 5% από το Μάτι ανήκει στον Δήμο Ραφήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης