Ο δήμαρχος Ευόσμου τοποθετήθηκε για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τελικά εργατικές κατοικίες εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και το τι συμβαίνει με τους πλειστηριασμούς ακινήτων στην περιοχή.

Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει έντονη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα μετά την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ότι «δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Δήμο Ευόσμου». Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ισχυρισμό του ότι «στις 19 Οκτωβρίου 2016 θα βγουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες» στον εν λόγω δήμο, ο κ. Τσίπρας είχε προσθέσει ότι «επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλα και μας είπε πως δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σούλας μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr τόνισε:

«Στον δήμο μας υπάρχουν πολλές κατοικίες εργατών που αγοράστηκαν με χρήματα της Εργατικής Εστίας. Εάν κάποια από αυτές τις κατοικίες που προανέφερα, βγαίνουν στον πλειστηριασμό, δεν μου έχει αναφερθεί κάτι και δεν έχω γνώση. Το ό,τι δεν έχω γνώση για το αν βγαίνουν ή όχι στον πλειστηριασμό, δεν σημαίνει πως τέτοια ακίνητα δεν βγαίνουν στο σφυρί. Μπορεί να έχει γίνει σχετική αναφορά σε άλλα πολιτικά όργανα. Σε εμένα, πάντως, δεν αναφέρθηκε κάτι».
  
«Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Υπάρχουν κατοικίες εργατών στον δήμο όχι όμως υπό την έννοια των οργανωμένων πολυκατοικιών. Είναι σπίτια που αγοράστηκαν με χρήματα της Εργατικής Εστίας. Απλώς, όταν λέμε “εργατικές κατοικίες”, συνειρμικά έρχονται στο μυαλό μας πολυκατοικίες» πρόσθεσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Ποιος άλλωστε είμαι εγώ που θα σχολιάσω δηλώσεις του πρωθυπουργού. Υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν. Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας είπε “επικοινωνήσαμε”, δεν είπε “επικοινώνησα”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης