Δήλωση αποχής από τα καθήκοντά του στις δικογραφίες της Novartis στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπέβαλε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας.

Αιτία για την κίνησή του αυτή, φαίνεται ότι είναι η πρόταση παραπομπής  του από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής  η οποία, στο πόρισμά της  καταλογίζει ποινικές ευθύνες και στους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis ως συμμετόχους του Δημ. Παπαγγελόπουλου. Παρότι, μάλιστα, όπως τονίζει στη δήλωση αποχής που κατέθεσε  ο κ. Ντζούρας, οι δύο φυσικοί του δικαστές, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης,  ζητούν, με τα πορίσματά τους, να αρχειοθετηθεί η  δικογραφία και για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, η πλειοψηφία της  προανακριτικής επιτροπής,  τους «συμπαρασύρει», για την παραπομπή τους, μαζί με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας, όπως τονίζει ο κ.  Ντζούρας, ζητεί να  απέχει στο εξής  από τις υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται οι Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος , επικαλούμενος,  σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιεύματα του Τύπου με πληροφορίες από το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής.

Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν πάντως  ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι με το πόρισμα της πλειοψηφίας, ασκούνται εμμέσως πλην σαφώς πιέσεις για να καταλήξει στο αρχείο άρον-άρον η δικογραφία και τα υπόλοιπα δύο πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία η έρευνα παραμένει ανοικτή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης