Με την απειλή μηνύσεων και αναφορών η υπεράσπιση των κατηγορουμένων για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου επιχειρεί να αμφισβητήσει τους μάρτυρες και τα αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Διαψεύδοντας τα περί ακροδεξιάς αντίληψης του κατηγορούμενου μεσίτη, ο συνήγορός του στράφηκε εις βάρος δημοσιογράφου που εξετάστηκε ως μάρτυρας, ζητώντας να παραπεμφθεί για ψευδή κατάθεση. Ο εισαγγελέας πρότεινε ωστόσο ν’ απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, καθώς δεν προκύπτουν υπόνοιες ψευδούς κατάθεσης, πρόταση με την οποία συμφώνησε και το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίματα άναψαν ιδιαίτερα όταν ο μάρτυρας Λ. Σταμμέλος (omnia.tv) αναφέρθηκε στην ύπαρξη λογαριασμού στο Twitter με το όνομα «snake» με συνεχείς αναρτήσεις κατά του Ζακ Κωστόπουλου, που φέρεται να συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου μεσίτη.

Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με τον λογαριασμό αυτόν. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις Αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφαντήσει τον εντολέα μου και προχωράει επί τρία χρόνια σε μια προπαγανδιστική επίθεση εις βάρος του. Να ανακαλέσει, αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτική αγωγή: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Υπεράσπιση: Να καταγραφούν στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Πολ. Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… Υπάρχει ένα όριο και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωράει σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο!

Πολ. Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Η υπεράσπιση όμως πρόβαλε ενστάσεις και στον ισχυρισμό άλλης μάρτυρος, παιδικής φίλης του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία χαρακτήρισε τον 33χρονο ως έναν «ήρεμο, φιλικό, πιστό, αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή». Οι αιχμές μάλιστα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη για περίοδο κλεπτομανίας του θύματος προκάλεσαν την οργή της μητέρας του άτυχου Ζακ, η οποία φώναξε: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Με τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο, δεν είχε συλληφθεί για τίποτα».

Η πολιτική αγωγή ζήτησε επίσης να προβληθεί το βίντεο όπου καταγράφονται όσα έγιναν τις κρίσιμες ώρες στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος τον Σεπτέμβριο του 2018, από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε μετά την κατάθεση του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντος στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος εξήγησε πως δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε ή όχι μαχαίρι. Τόνισε, ακόμη, πως από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Η υπεράσπιση του μεσίτη καταφέρθηκε και εις βάρος του συγκεκριμένου μάρτυρα, εγκαλώντας τον για ψευδορκία, με την πολιτική αγωγή να απαντά ότι δεν μπορεί να απειλούνται συνεχώς οι μάρτυρες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης