«Δεν είδα και τίποτα» ήταν η απάντηση που επαναλάμβανε, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε, ο γείτονας των Αιγύπτιων ψαράδων που ολοκλήρωσε την κατάθεσή του για την επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος συνέχισε για δεύτερη ημέρα την… αντιστροφή της αρχικής του κατάθεσης, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως είχε ζητήσει τότε από τον αστυνομικό να μην κληθεί να καταθέσει, αλλά εκείνος τον… έμπλεξε. Όταν μάλιστα η πρόεδρος του επεσήμανε πόσο σοβαρό θέμα είναι η κατάθεση, εκείνος απάντησε: «Γι’ αυτό τσακώθηκα με τον αστυνομικό, γιατί του ζήτησα να μην με μπλέξει με αυτήν την ιστορία, αλλά με έμπλεξε… ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είδα και τίποτα» έλεγε μονότονα ο μάρτυρας, για να καταλήξει: «Αν δεν μου είχαν πει για τη Χρυσή Αυγή, δεν θα το έλεγα. Ακόμη κι αν το είχα καταλάβει, θα το κρατούσα για τον εαυτό μου». Όταν, δε, ρωτήθηκε για ποιο λόγο, εξήγησε: «Γιατί να μπλέξει κανείς…, γιατί να είμαι εδώ και όχι στη δουλειά μου…».

Ο μάρτυρας κλήθηκε να εκτιμήσει αν ο τραυματισμός του Αιγύπτιου ψαρά που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού προκλήθηκε από τα άτομα που ο ίδιος είδε να σπάνε τα αυτοκίνητα.

«Προφανώς αυτοί, οι ίδιοι, θα έκαναν την επίθεση και στον Αιγύπτιο» είπε, συμπληρώνοντας: «Αμέσως μετά το επεισόδιο είδαμε τον τραυματία. Ήταν ενιαίο το περιστατικό. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο, είχε αίματα και το σαγόνι του είχε μετακινηθεί. Ποτέ στη γειτονιά δεν είχε γίνει τέτοιο επεισόδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η πολιτική αγωγή τού υπέδειξε φωτογραφία του Αιγύπτιου που δέχτηκε επίθεση εκείνο το βράδυ, ο μάρτυρας ανέφερε: «Πρέπει να είναι αυτός που κατέβαζαν από την ταράτσα… Εδώ τον έχουν δείρει».

Πολιτική αγωγή: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Πολιτική αγωγή: Σας δόθηκε η εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν μόνοι τους ή ήταν ομάδα;

Μάρτυρας: Μου δόθηκε η εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί.

Πολιτική αγωγή: Πότε θυμόσαστε καλύτερα, τότε που ήταν κοντά τα γεγονότα ή τώρα μετά από 3 χρόνια;

Μάρτυρας: Τότε.

Πολιτική αγωγή: Γιατί επέλεξαν εσάς για να καταθέσετε. Μήπως γιατί είχατε καλύτερη εικόνα;

Μάρτυρας: Δεν με ρώτησαν…

Πολιτική αγωγή: Έχετε πει πως σας δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως είναι χρυσαυγίτες.

Μάρτυρας: Μάλιστα. Όταν βγήκα έξω και τους είδα το υπέθεσα.

Πολιτική αγωγή: Γιατί το υποθέσατε;

Μάρτυρας: Γιατί δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη γειτονιά.

Πολιτική αγωγή: Γνωρίζατε ότι έκαναν επεισόδια; Γιατί δεν υποθέσατε ότι ήταν οπαδοί κάποιας ομάδας;

Μάρτυρας: Υπέθεσα πως ήταν χρυσαυγίτες και στη συνέχεια συζητώντας και με τους άλλους γείτονες σιγουρευτήκαμε.

Πολιτική αγωγή: Έχετε συναντηθεί, το τελευταίο διάστημα, με μέλη της Χρυσής Αυγής από το Πέραμα ή δικηγόρους τους;

Μάρτυρας: Όχι, δεν έχω συναντηθεί.

Πολιτική αγωγή: Οι Αιγύπτιοι έκαναν επεισόδια;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν πολύ ήσυχοι.

Έξω από την αίθουσα, νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που ανήκε στο περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου, και ακόμη 10 μέλη της οργάνωσης θέλησαν να μπουν στο δικαστήριο από την είσοδο από την οποία εισέρχονται οι δικηγόροι που παρίστανται στην υπόθεση και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους αντιφασιστικών οργανώσεων μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα… γυρίζει βασικός μάρτυρας στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης