Απειλές για την ίδια του τη ζωή πως «θα ήταν ο επόμενος», δεχόταν, ακόμη κι 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φίλος του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Δημήτρης Μελαχροινόπουλος που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή της θανάσιμης επίθεσης στο Κερατσίνι, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο μάρτυρας που είχε κι αυτός δεχθεί χτυπήματα από το «τάγμα εφόδου» εκείνο βράδυ, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν, τονίζοντας πως ήταν μία οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση.  Λίγο νωρίτερα άλλωστε θυμάται καλά τον τρόπο που τους κοιτούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. «Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έγιναν «οργανωμένα». Ήταν μία «στοχευμένη» επίθεση, σύμφωνα με τον μάρτυρα.  Για αυτό και τα μέλη της  Χρυσής Αυγής περίμεναν το Γιώργο Ρουπακιά, στήνοντας ένας κλοιό γύρω του, για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα ο οποίος λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο βρήκε τη δύναμη και  υπέδειξε τον Γ. Ρουπακιά  στις αρχές.“O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως «ασθενοφόρο». Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε” είπε ο μάρτυρας, ανακαλώντας τις τελευταίες στιγμές του 34χρονου μουσικού.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Μελαχροινόπουλος, ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος, με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον που δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωρίσει. “Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα” κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα. “Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά  ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά”.

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Ο φίλος του 34χρονου μουσικού  είπε στο δικαστήριο πως ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν «βγήκε από το αμάξι κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο”.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Ο Δημ. Μελαχροινόπουλος καταθέτοντας, αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα που λάμβανε, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. “Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα” επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης