Να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα ζήτησε από το δικαστήριο η συνήγορός τους, διεκδικώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 5 ετών που τους έχει επιβληθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι δυο πρώην βουλευτές είναι μεταξύ αυτών στους οποίους έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

«Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένειά του» ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα ζήτησε η συνήγορός του, καθώς -όπως είπε- έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αν μπει φυλακή, θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε. Μάλιστα υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες, ανάμεσά τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος: «Κ. πρόεδρε, ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί».

Λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, επιχειρηματολογώντας για το θέμα της αναστολής, υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν, αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή, να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια…». Και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη υποστήριξε ότι, αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της, τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης