«Πρεμιέρα» απολογιών στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με πρώτη αυτή του κατηγορούμενου που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ειδοποίησε τα τάγματα εφόδου για την παρουσία του Παύλου Φύσσα, το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Άγγος ο οποίος ξεκίνησε και θα συνεχίσει αύριο την απολογία του, αν και αρχικά αποποιήθηκε την εμπλοκή του, τελικά μετά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου παραδέχθηκε  πως πράγματι τηλεφώνησε στο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Καζαντζόγλου εκείνο το βράδυ. Αυτό φαίνεται πως κινητοποίησε την ομάδα Χρυσαυγιτών η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του με αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μουσικού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιωάννης Άγγος περιέγραψε όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στην καφετέρια Κοράλλι, όταν μαζί με τον συγκατηγορούμενο του, Λέοντα Τσαλίκη  πήγαν να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρί Σεν Ζερμέν και συνάντησαν τον Π. Φύσσα και την παρέα του. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η παρέα του Φύσσα τους προκάλεσε φραστικά αλλά εκείνοι δεν αντέδρασαν!

Ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε  πως τηλεφώνησε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αλλά για τον.. αγώνα και κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε επίσης ότι εξαιτίας της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και ότι από το σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε  φασαρία και «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα» οπότε κατέβηκε κάτω. Εκεί έμαθε, όπως είπε, από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά”. Τότε γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Άγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα. 

Χρειάστηκαν δεκάδες ερωτήσεις της προέδρου μέχρι τελικά ο κατηγορούμενος να παραδεχτεί ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, για να του πει πως «Είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Η παραδοχή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Τάγματος Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Φύσσα λίγο πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά. 

Από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων φαίνεται πως ο Καζαντζόγλου αμέσως μετά το τηλεφώνημα του Άγγου, κάλεσε τον Πατέλη. Εκείνος με την σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Νίκαιας Ιωάννη Λαγό και αμέσως μετά φαίνεται να αποστέλλεται ομαδικό μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσης να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας . 
Η απολογία συνεχίζεται αύριο.

Διαβάστε επίσης: Μετά από έξι χρόνια απολογούνται για τη δολοφονία Φύσσα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης