Χωρίς συνοδηγό στο αυτοκίνητό του ήταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο Νικ. Τσόρβα που απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 

Ο κατηγορούμενος, όπως και ο εξάδελφος του χθες, μίλησε για το μήνυμα να πάνε στα γραφεία της Τοπικής και τα κλειστά γραφεία, επαναλαμβάνοντας πως τυχαία είδαν το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Παρά τους ισχυρισμούς του στην εφέτη ανακρίτρια και για δεύτερο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, σήμερα απολογούμενος επέμεινε πως δεν είδε συνοδηγό στο αμάξι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά. 

Πρ.: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’ έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός…

Κατηγ.: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’ έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τι είδα στα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρ.: Σε άλλο σημείο πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι και έλειπαν τα δύο άτομα…

Πάρεδρος: Η περικοπή όμως της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολλή λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…

Κατηγ.: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό.

Ο Νικ. Τζόρβας υποστήριξε πως μόνο φυσιογνωμικά ήξερε τον Π. Φύσσα, από τις συναυλίες του. «Δεν τον ήξερα προσωπικά. Γι’ αυτό και όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση, είπα ότι σαν να τον ξέρω».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είδε καμία συμπλοκή στην Π. Τσαλδάρη, όπου βρέθηκε πεζός μαζί με τον συγκατηγορούμενο και ξάδελφό του, Αθ. Τσόρβα, που απολογήθηκε χθες Τετάρτη. Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για φωνές σαν να γινόταν τσακωμός. «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα, αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές» είπε. Αναφορικά με τα όσα ο ξάδελφός του επεσήμανε χθες ότι κάποιος φώναξε «σπάστε, αστυνομία», ο Νικ. Τσόρβας το αρνήθηκε, λέγοντας πως εκείνος δεν άκουσε απολύτως τίποτα.

Κατά την απολογία του, υποστήριξε πως ο ίδιος και ο ξάδελφός του έλαβαν ένα sms να πάνε στα γραφεία της τοπικής Νίκαιας, ωστόσο δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Φεύγοντας, όπως είπε, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Τον ακολούθησαν χωρίς όμως να αντιληφθούν κάτι πέρα από άτομα συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη. Αφού ο Γ. Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον ξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».

Πρ.: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά, θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα…

Πρ.: Γιατί πήγε το μυαλό σας στον Ρουπακιά;

Κατηγ.: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

Για τη διανομή τροφίμων:

Κατηγορούμενος: Τα τρόφιμα τα αγόραζαν ο ίδιοι οι βουλευτές, βάζανε ρεφενέ.

Πρ.: Όποιος ερχόταν μπροστά σας, δίνατε;

Κατηγ.: Όσοι περνούσαν έπαιρναν. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Τον Πατέλη τον ενδιέφεραν οι οικογένειες που είναι πολύτεκνες ή με ηλικιωμένους.

Πρ.: Αν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός;

Κατηγ.: Δεν ερχόντουσαν. Δεν είδα ποτέ…

Πρ.: Γιατί; Δεν είχαν ανάγκη οι αλλοδαποί;

Κατηγ.: Τι να σας πω. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός ή όχι. Το κόμμα είχε προτεραιότητα τους Έλληνες, γιατί είναι εθνικιστικό. Δεν θα τον διώχναμε. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πρ.: Η θέση σας σε σχέση με τους αλλοδαπούς;

Κατηγ.: Έχω φίλους αλλοδαπούς.

Πρ.: Είπατε ποτέ «να φύγεις από τη χώρα μου, πήγαινε στη δική σου»;

Κατηγ.: Δεν είχε τύχει…

Πρ.: Έτυχε να ακούσετε κάποιον άλλο;

Κατηγ.: Μπορεί να έτυχε. Με τους λαθρομετανάστες είχαμε πρόβλημα, όχι με τους μετανάστες. 

Λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του τελευταίου κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης