Δίκη «ψευτογιατρού»: Σπαρακτικό «κατηγορώ» από τη μητέρα 14χρονου κοριτσιού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 13:13
Δίκη «ψευτογιατρού»: Σπαρακτικό «κατηγορώ» από τη μητέρα 14χρονου κοριτσιού

Το σπαρακτικό «κατηγορώ» της μητέρας ενός 14χρονου κοριτσιού που έπασχε από καρκίνο στο κεφάλι και έφυγε από τη ζωή ακολουθώντας τη «θεραπεία» που της συνέστησε ο «ψευτογιατρός» διαπέρασε την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, συγκλονίζοντας δικαστές και ακροατήριο.

Η μητέρα που εμπιστεύτηκε τον 48χρονο ψευτογιατρό επειδή της το συνέστησε η οικογένεια του 16χρονου, που υπήρξε επίσης θύμα του, ξεκινώντας την κατάθεσή της ζήτησε συγγνώμη από το παιδί της για το ολέθριο λάθος της να πιστέψει έναν εγκληματία.

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να του πω του παιδιού μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μη γίνετε έρμαια στα χέρια του. Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας». Τα λόγια της μητέρας «γροθιά» στο στομάχι. «Τουλάχιστον η θυσία του παιδιού μου απέτρεψε άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στον θάνατο», συμπλήρωσε.

Ο τρόπος με τον οποίο εξαπατούσε τα θύματά του ο «ψευτογιατρός» ήταν σχεδόν ίδιος πάντα: κυνικός κι αδίστακτος.

«Μας έπεισε τόσο πολύ, που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μάς είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο, αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο, και εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα, πρέπει να τα κάνει όλα αυτά». Όταν το παιδί είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο, μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο» είπε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» δεν δίσταζε να «παίζει» με τις ελπίδες του παιδιού και των γονιών του, ενώ για να γίνει πιστευτός τούς έστελνε σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. 

«Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιό του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος "ορίστε, επιβεβαιώνεται η θεραπεία". Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού στο Ιατρόπολις γιατί είχε καλό μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε τον γιατρό κ. Ζουρλάκη. Εκεί ο σύζυγός μου αναζητά τον γιατρό, του λέει ότι ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο κι εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Μας έστειλε σε ένα ιατρείο να πάρουμε. Ο κ. Ζουρλάκης είπε στον σύζυγό μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός τού εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

Εγκληματικά ψέματα χωρίς έλεος. «Ο όγκος υποχωρεί» έλεγε ο «ψευτογιατρός» σε μια επίσκεψη στο σπίτι της 16χρονης. Κι όταν η μικρή τον ρώτησε εάν θα γίνει καλά, εκείνος απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία, την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Κάποια στιγμή, όταν η οικογένεια πήρε εξετάσεις στα χέρια της, διαπίστωσε ότι είχαν αλλάξει οι διαστάσεις του όγκου και ήταν μεγαλύτερος. «Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε, και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε».

Ο «ψευτογιατρός», ξεπερνώντας κάθε όριο, έκανε μάλιστα το σήμα της νίκης στους γονείς του 16χρονου που τους τον είχαν συστήσει, υπονοώντας πως θα μπορέσει να χειρουργηθεί εφόσον ακολουθήσει την αγωγή της 14χρονης. «Να παίρνεις τη θεραπεία γιατί η Δέσποινα πάει σφαίρα» έλεγε στον 16χρονο.

Η αγωγή αυτή στοίχισε στην οικογένεια της 14χρονης 19.500 ευρώ! Τόσο αποτιμούσε τις ψεύτικες ελπίδες που τους έδινε, οδηγώντας το κορίτσι στον θάνατο. Έτσι, η οικογένεια μπορούσε να χαρεί από το πόρισμα της μαγνητικής που έγραφε «κανένα εύρημα». Μόνο που επρόκειτο για αποτελέσματα μαγνητικής αγγειογραφίας!

Λίγο καιρό αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017, η μητέρα της μικρής παρατήρησε αλλαγή στην ομιλία του παιδιού της και ο «φημισμένος ογκολόγος» απαντούσε πως όλα θα ξεπεραστούν. «Μη φοβού, μου έλεγε συνεχώς» υποστήριξε η μάρτυρας, ενώ σε δεύτερη μαγνητική τον Ιανουάριο ο δήθεν γιατρός υποστήριξε πως «το παιδί πάει ακόμα καλύτερα».

Στις συνεχείς οχλήσεις της οικογένειας προς τον «ψευτογιατρό» σχετικά με αύξηση του όγκου, και παρά την παρατήρηση ότι οι γιατροί από Γερμανία έκαναν λόγο για υποτροπή, εκείνος επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι. «Ο σύζυγός μου έλαβε τηλεφώνημα λίγες ημέρες αργότερα από άλλο γιατρό στον οποίο θα έστελνε ο Κόντος τις εξετάσεις, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα πάνε καλά.

«Έφτασε το τέρας να δίνει 4 lasix χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε "μη φοβού, παρενέργειες είναι". Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει, θα καθυστερήσω, θα πεθάνει».

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, το παιδί είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. «Ήρθε με C-130 στο Αγλαΐα Κυριακού σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει "υπάρχει ένας τεράστιος όγκος". Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο "Σας παρακαλώ, κύριε, έχουμε άλλη άποψη". Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέμματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγός μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με τον γιατρό. Έπειτα από δύο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος».

Όταν πια κατάλαβε η οικογένεια της 14χρονης πως ο «ψευτογιατρός» απλώς «ροκάνιζε» μαζί με τα χρήματα και τη ζωή της μικρής, αποφάσισε να τον τιμωρήσει. «Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε αλλού και να μην ακούμε "τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού". Εμείς, φυσικά, δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο 48χρονος λίγες ημέρες αργότερα είπε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει. Τελευταία επικοινωνία με τον «ψευτογιατρό» είχαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Οκτώβριο το παιδί έφυγε από τη ζωή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 16:18