Δίκη «ψευτογιατρού»: Κατέρρευσε η μητέρα θύματος του κατηγορούμενου από την ψυχολογική φόρτιση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 17:44
Δίκη «ψευτογιατρού»: Κατέρρευσε η μητέρα θύματος του κατηγορούμενου από την ψυχολογική φόρτιση

Ο πόνος κι η οργή των συγγενών των θυμάτων του 48χρονου «ψευτογιατρού» ξεχειλίζει. «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι»,του φώναξε η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έφυγε από τη ζωή εμπιστευόμενη τις ψεύτικες ελπίδες που της έδινε ο κατηγορούμενος. 

Ο «ψευτογιατρός» γλίτωσε την τελευταία στιγμή το λιντσάρισμα, την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα. Η τραγική μάνα όμως από τη φόρτιση κατέρρευσε, μονολογώντας: «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».

Νωρίτερα στο δικαστήριο, ο 48χρονος κατηγορούμενος άκουσε  μια 35χρονη γυναίκα, η οποία νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017  να περιγράφει τον κυνικό τρόπο που έπαιζε με τη ζωή της και να τη χλευάζει για τις παρενέργειες των χημειοθεραπειών της. «Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Την μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», κατέθεσε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» συνέστησε στη γυναίκα  να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες και να παίρνει μόνο τα δικά του βότανα από το Πήλιο.  51 τέτοια  βότανα , 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισινίνης ήταν η "θεραπευτική αγωγή" του κατηγορουμένου. 

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα  στο Πήλιο για να προμηθευτεί την δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος και εκεί ο ιδιοκτήτης του της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα». Όπως ανέφερε η γυναίκα, η «θεραπεία» που της υποσχόταν  ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Το αποτέλεσμα ήταν, η ίδια να πεισθεί και να ακολουθήσει τις «συμβουλές» του, να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως ο κατηγορούμενος της ζητούσε, αλλά αντίθετα να κάνει ενέσεις ….αρτεμισινίνης.

Ο 48χρονος – σύμφωνα με τη μάρτυρα – ήταν εντελώς αρνητικός με το ενδεχόμενο η ίδια να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως της ζητούσαν οι γιατροί της. «Ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό και θα μπορούσα να πεθάνω μου έλεγε» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος πως με τη δίκη του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν»!

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισινίνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους  και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισινίνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως», είπε η μάρτυρας για να αναφέρει στη συνέχεια ότι κατάλαβε πως πρέπει να εγκαταλείψει τον «ψευτογιατρό».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε η γυναίκα, έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες  και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Η μάρτυρας που ζητά πια μόνο δικαίωση είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος  ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της εξαιτίας των …θεραπειών του κατηγορούμενου είπε: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 18:05